Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών η Ζανί Λονγκό

621 views Leave a comment
Zani Longo

Κινδυνεύει με τιμωρία η θρυλική Ζανί Λονγκό”Σύννεφα” έχουν αρχίσει να σκιάζουν την λαμπρή καριέρα μιας εκ των κορυφαίων αθλητριών της ποδηλασίας όλων των εποχών, της Ζανί Λονγκό, αφού κινδυνεύει με τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών αντιντόπινγκ και πιο συγκεκριμένα αυτόν του whereabout τρεις φορές τους τελευταίους 18 μήνες.

Zani LongoΗ 53χρονη Γαλλίδα, που έχει νικήσει τρεις φορές στο Γύρο Γαλλίας γυναικών και έχει στην αξιοζήλευτη συλλογή της 30 μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα, μετρώντας παράλληλα 59 νίκες στο πρωτάθλημα της χώρας της, απειλείται με αποκλεισμό από τρεις μήνες ως δύο χρόνια, καθώς δεν ενημέρωσε ως όφειλε για το πού ακριβώς βρισκόταν, με επακόλουθο οι ελεγκτές να την…ψάχνουν σε τρεις περιπτώσεις.

Η Λονγκό τις δύο πρώτες φορές δεν ανέφερε συγκεκριμένες πληροφορίες για την θέση της ενώ την τρίτη οι ελεγκτές που πήγαν να την βρουν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις ΗΠΑ για προπονήσεις, τον Ιούνιο του 2011, δεν κατάφεραν να την συναντήσουν ποτέ. Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι οι επαγγελματίες ποδηλάτες και όχι μόνο, είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν σε καθημερινή βάση και με κάθε λεπτομέρεια τις αρμόδιες αρχές για το πού βρίσκονται και να είναι διαθέσιμοι για έλεγχο από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ.

Στο μεταξύ η γαλλική Ομοσπονδία ποδηλασίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον προπονητή και σύζυγο της λόγω κατηγοριών για ανάμειξη του σε ντόπινγκ. Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα “L´Equipe” δημοσίευσε συνέντευξη του Αμερικανού πρώην επαγγελματία ποδηλάτη Τζο Παπ, ο οποίος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο άνδρας της 52χρονης αθλήτριας Πατρίς Σιπρέλι αγόρασε EPO απ´ αυτόν το 2007, τονίζοντας ότι ήταν για λογαριασμό της. Η αντίδραση της γαλλικής Ομοσπονδίας ποδηλασίας ήταν άμεση. Με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τον Σιπρέλι, ο δικηγόρος του οποίου λίγη ώρα αργότερα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του πελάτη του στην ιστορία.

(από cyclingnews.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.