Αποσύρεται η Πέντλετον μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

838 views Leave a comment

Η Βρετανίδα ποδηλάτισσα Victoria Pendleton  επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου στοχεύει να κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια. Η 31 χρονών ποδηλάτισσα από το Bedfordshire αποκάλυψε την είδηση σε μια συνέντευξη στην The Sunday Mirror.Η Pendleton κέρδισε στο ατομικό σπριντ στο Πεκίνο το 2008, το μοναδικό αγώνισμα που συμμετείχε, αλλά οι αλλαγές στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του 2012 της δίνουν  την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ομαδικό σπριντ και στο keirin, δύο αγωνίσματα στα οποία υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια.
Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας της UCI στο  Apeldoorn της  Ολλανδίας, έχασε τον  παγκόσμιο τίτλο στο ατομικό sprint  από την  Αυστραλή Anna Meares, η οποία είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη αντίπαλός της στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο τον επόμενο Αύγουστο.
Η Pendleton έπρεπε να συμβιβαστεί με το  χάλκινο στην περίπτωση αυτή, και επίσης πήρε το ασημένιο στο ομαδικό sprint,μαζί με την  Jess Varnish, με το χρυσό να πηγαίνει στην  Meares και την Αυστραλή συναθλήτριά της, Kaarle McCulloch.
 Στη διάρκεια των 18 μηνών που προηγούνταν των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, η Pendleton  κέρδισε  πέντε παγκόσμιους τίτλους: κέρδισε το ατομικό σπριντ το 2009 και υπερασπίστηκε με επιτυχία αυτόν τον τίτλο και το 2010 – συν πέντε αργυρά και χάλκινα μετάλλια.a
Η Πέντλετον έχει κατακτήσει μονάχα ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα του ατομικού σπριντ στο Πεκίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.