Επικίνδυνο για τραυματισμούς το mountain bike

753 views Leave a comment

Οι υψηλές ταχύτητες, το εξαιρετικά ανώμαλο έδαφος και οι μεγάλες καθοδικές πορείες σε επικλινές έδαφος αυξάνουν κατακόρυφα τους κινδύνους της ορεινής ποδηλασίας, καθιστώντας τη εξίσου επικίνδυνη με το ποδόσφαιρο και τις καταδύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία καναδικής μελέτης.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι η κάθοδος ενός ποδηλάτου σε ανώμαλο έδαφος μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη. Μια στις έξι περιπτώσεις τέτοιων τραυματισμών μπορεί να φτάσει και μέχρι την ολική παράλυση.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δραστηριότητες που επιλέγουν να ασχοληθούν περικλείουν πολλούς και ουσιαστικούς κινδύνους», εξηγεί ο δρ Μαρσέλ Ντβόρακ του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

«Τα κράνη δεν προστατεύουν κανέναν από τέτοιου είδους τραυματισμούς, ούτε ακόμη και ο ολόσωμος εξοπλισμός» εξηγεί ο ίδιος.

Προηγούμενες μελέτες έχουν περιγράψει τους τραυματισμούς που προκαλούνται από την ορεινή ποδηλασία και αυτές που υφίσταται η σπονδυλική στήλη από μια σειρά άλλων αθλημάτων, αλλά καμιά μελέτη δεν αποτιμούσε επακριβώς τους κινδύνους που διατρέχει ένας ποδηλάτης του συγκεκριμένου αθλήματος.

Τα ευρήματα του Ντβόρακ προήλθαν από τη μελέτη 102 ανδρών και 5 γυναικών αθλητών της ορεινής ποδηλασίας που προσήλθαν στο κέντρο κακώσεων σπονδυλικής στήλης του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, μεταξύ των ετών 1995 έως και 2007 και ο μέσος ασθενής ήταν 33 ετών σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα.

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.