Η προπόνηση με άδειο στομάχι καίει λίπος

935 views Leave a comment

Το τρέξιμο με άδειο στομάχι μπορεί να μην είναι και τόσο κακή ιδέα τελικά- αρκεί να μην τρέχετε σε αγώνα, αλλά απλώς για να έχετε καλή φυσική κατάσταση. Μια νέα μελέτη υποδηλώνει πως, αν πραγματικά θέλει κανείς να χάσει βάρος, πρέπει να αποφεύγει το σνακ πριν από την προπόνηση. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ζήτησαν από 14 εθελοντές να κάνουν ποδήλατο τρεις φορές την εβδομάδα- άλλοι εξ αυτών έχοντας φάει πριν από την προπόνηση και άλλοι όχι.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Μedicine & Science in Sports & Εxercise», την οποία εκδίδει το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, αν και οι νηστικοί εθελοντές είχαν χειρότερες επιδόσεις, ιδίως όταν τους ζητούσαν να κάνουν γρήγορο ποδήλατο, έκαιγαν περισσότερο λίπος απ΄ ό,τι οι εθελοντές που έκαναν ποδήλατο χορτάτοι. Γιατί συνέβαινε αυτό;

«Οι μύες συνήθως λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται για να κινηθούν από τους υδατάνθρακες των τροφίμων», απαντά ο δρ Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής Φυσιολογίας της Ασκησης στο Πανεπιστήμιο του Λέβεν, στο Βέλγιο.

«Οταν όμως γυμνάζεται κανείς δίχως να έχει φάει κάτι προηγουμένως, το σώμα του δεν έχει ιδιαίτερα αποθέματα υδατανθράκων και έτσι αναγκάζεται να κάψει λίπος για να βρει ενέργεια. Επιπλέον, όταν γυμνάζεται κανείς νηστικός, η αδρεναλίνη του είναι υψηλή και η ινσουλίνη του χαμηλή- και ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για να οξειδώσουν, δηλαδή να διασπάσουν, οι μύες περισσότερα λιπαρά οξέα».

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.