Οι 5 πιο συχνές δικαιολογίες …για να μην ασκηθείτε!

660 views Leave a comment

Όλοι μας λένε ότι πρέπει να ασκούμαστε για να κρατήσουμε την σιλουέτα μας αλλά και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Μόνο που κανείς δεν μας λεει πως να ξεπεράσουμε τα δεκάδες εμπόδια που (αλήθεια ή ψέματα) μας κάνουν να νιώθουμε ότι η γυμναστική για μας είναι κάτι το αδύνατο. Δείτε τις 5 πιο συχνές δικαιολογίες αλλά και μερικές πειστικές απαντήσεις!1. Δεν έχω χρόνο!

Κι όμως έχετε. Αν οδηγείτε παρκάρετε το αυτοκίνητο ένα ή και περισσότερα τετράγωνα μακριά από τον προορισμό σας. Αν κάνετε ψώνια, δοκιμάστε ένα λίγο πιο μακρινό σουπερμάρκετ ή ακόμη και το επόμενο περίπτερο. Αν πάτε να πάρετε τα παιδιά από το σχολείο, κάντε κάθε μέρα μια διαφορετική διαδρομή. Όλα αυτά ισοδυναμούν με ένα πεντάλεπτο ή δεκάλεπτο περπάτημα κάθε μέρα!

2. Είμαι πολύ κουρασμένη για να ασκηθώ.
Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθήσατε να ασκηθείτε σε ώρες και στιγμές που ήσασταν ήδη κουρασμένη; Ξαναδιαβάστε τις παραπάνω προτάσεις και δείτε ότι η άσκηση μπορεί να γίνει τις ώρες που έτσι κι αλλιώς είστε ενεργή.

3. Αισθάνομαι άβολα και άκομψα όταν θέλω να γυμναστώ.
Μπορεί, αλλά εξίσου άβολα μπορεί να αισθάνεστε όταν νιώθετε ότι έχετε πάρει μερικά κιλά, ή όταν βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση γυναίκες με όμορφα σώματα. Η λύση είναι απλή, δοκιμάστε να ασκηθείτε με απλούς τρόπους, όπως το περπάτημα, ή στο σπίτι με ένα ζευγάρι βαράκια. Όσο βελτιώνεται η σωματική σας κατάσταση, τόσο πιο άνετα θα φορέσετε και μια φόρμα ή θα γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο.

4. Φοβάμαι ότι με την άσκηση θα τραυματιστώ ή θα «πιαστώ» ολόκληρη.
Αυτό μπορεί να συμβεί αν το παρακάνετε ή αν ξεκινήσετε απότομα. Κανείς δεν σας επιβάλλει κάτι τέτοιο. Αν το μυϊκό σας σύστημα είναι πολύ χαλαρό, ξεκινήστε ήρεμα και το σώμα σας θα σας δώσει μόνο του τα μηνύματα για να σταματήσετε.

5. Δοκίμασα και στο παρελθόν και δεν πέτυχα τίποτα.

Κάνετε λάθος. Η άσκηση πάντα δίνει αποτελέσματα. Αν δοκιμάσατε παλαιότερα και δεν είδατε αμέσως αποτελέσματα τότε είχατε βάλει λάθος στόχους. Η συστηματική άσκηση έστω και σε μικρές δόσεις κάθε μέρα, θα βελτιώσει την αντοχή σας, την υγεία σας, και τελικά και την εικόνα του σώματος σας. Δείτε την άσκηση σαν μια μεγάλη σκάλα. Δεν έχετε την αντοχή να την ανεβείτε τρέχοντας, αλλά ένα σκαλοπάτι την φορά το μπορείτε!

Πηγή:epithimies.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.