Κοινόχρηστα ποδήλατα στο ΑΠΘ

786 views Leave a comment

Στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου συστήματος βιώσιμης κινητικότητας και αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ και την υποδειγματική υιοθέτηση καλών πρακτικών, οι Πρυτανικές Αρχές αποφάσισαν τη δημιουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν αρχικά 60 ποδήλατα, τα οποία θα προορίζονται για αστική – περιαστική χρήση και θα είναι διαθέσιμα καθημερινά. Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος.

Οι φοιτητές θα πληρώνουν 1 ευρώ για 3 ώρες, ενώ οι εργαζόμενοι 1,5 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ώρα η χρέωση είναι 0,30 ευρώ.

Αν πάλι θέλετε να μισθώσετε το ποδήλατο για όλη την ημέρα θα χρειαστεί να πληρώσετε 3 ευρώ, ενώ το Σαββατοκύριακο 5 ευρώ.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα θα διατίθενται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη (παλιό εκδοτήριο εισιτηρίων ΚΤΕΛ, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310991396).

Οι όροι χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων αναφέρονται στον Κανονισμό Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων (http://eco.auth.gr/wordpress/?page_id=3379).

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, προσκαλούνται όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα διατεθεί το σύνολο των ποδηλάτων του ΑΠΘ, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος με τα δικά τους ποδήλατα. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που προτίθενται να ακολουθήσουν την ποδηλατοδρομία με τα ποδήλατα του συστήματος, θα πρέπει να εγγραφούν εγκαίρως σ’αυτό.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος, από τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012  έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2012, τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 – 13:00).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο χώρο λειτουργίας του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310991396) και στο Γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (τηλέφωνο 2310991132, e-mail: paki@topo.auth.gr, url: http://eco.auth.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.