Ποδήλατο … η νέα μόδα που θα μείνει

1019 views Leave a comment

Το ποδήλατο είναι το πιο υγιές μέσο μεταφοράς και μια εφεύρεση που προκάλεσε το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό σε πολλούς ανθρώπους. Σήμερα είναι όσο ποτέ απαραίτητο, καθώς είναι οικολογικό, οικονομικό και άκρως αναζωογονητικό. ”Γέμισε ο τόπος” μέσα σε ένα χρόνο και η τάση αυτή θα συνεχιστεί στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Φαίνεται ότι για άλλη μια φορά οι χώρες του εξωτερικού και ειδικά του δυτικού πολιτισμού μας ”βγήκαν”, καθώς εκτός της γενικότερης προόδου, χρησιμοποιούν ποδήλατα καθημερινά, φτιάχνουν ποδηλατόδρομους, φροντίζουν για την ασφάλειά τους και έχουν ειδικούς χώρους στάθμευσης για τα όμορφα σύγχρονα δίτροχα αριστουργήματα.

Η μόδα όμως αυτή λόγω του νέου ρεύματος ιδεών, που η νεολαία μας ολοένα εγκολπώνει και εξελίσει στη χώρα μας, ήρθε αστραπιαία και τα ποδήλατα κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο θέαμα κάποιες μέρες με αποκορύφωμα την Παρασκευή να βλέπει κανείς μιλιούνια από ποδήλατα να διασχίζουν τους στενούς και ”αμαξοπιγμένους” δρόμους των πόλεων. Οι γειτονιές απέκτησαν ζωντάνια και οι άνθρωποι επιτέλους γρήγορη αναπνοή και κόκκινα μάγουλα. Ναι είναι αλήθεια, η νέα μόδα μας κάνει καλό, σε αντίθεση με μια πληθώρα άλλων, όπως το γρήγορο φαγητό, το τσιγάρο, το ποτό, τα ναρκωτικά και το στρες, που μας στοιχίζουν καθημερινά κοινωνικά και προσωπικά.

Η πολιτεία βέβαια, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε στην Ελλάδα, πρέπει να αγκαλιάσει το νεανικό ποδηλατικό ρεύμα και να στήσει υποδομές. Ας αρχίσουμε μόνοι μας τρόπους να το κάνουμε αυτό γιατί τώρα με τις ”κρίσεις” δεν το πολυκόβω να γίνεται. Αυτοί οι περισσότεροι είναι αμαξάτοι, χοντροί και αγχώδεις, θαρρείς και οι επιτυχημένοι κρίνονται από τέτοια χαρακτηριστικά. Οι αρχαίοι Έλληνες, χωρίς δόση αρχαιολατρείας και τέτοια κουραφέξαλα, θα ήταν ευτυχισμένοι να μας καμαρώνουν στα ποδήλατα γιατί έτσι ήταν κι αυτοί, αγαπούσαν το ”μέτρον άριστον”, το ”νους υγιής εν σώματι υγιή” και όλα τα υπόλοιπα σωτήρια αποφθέγματα.

Η απόφαση είναι δική μας. Θα κάτσουμε να βαριόμαστε και να θυμώνουμε όταν τα ΜΜΜ έχουν δίκαιες απεργίες, θα στριμωχνόμαστε στα λεωφορεία, θα βρίζουμε που βρεθήκαμε στην κίνηση με την κουρσάρα μας, που κλέβει καμιά 1000αρα ευρουλάκια το λιγότερο από την τσέπη μας και γενικώς θα ζούμε εγκλωβισμένοι στις ίδιες μας τις επιλογές? Ένα ελάττωμα είναι ότι θέλει φαΐ κανείς όταν οδηγάει ποδήλατο, αλλά θα είναι μια καλή ευκαιρία να ενισχύσουμε το food experiences και επιπλέον να επιδωθούμε σε δημιουργικές μαγειρικές με όλα τα υλικά, ζάχαρη, κρέμα γάλατος, λίπος, σοκολάτα, κρέατα..έλα ξέρετε εσείς.

Πηγή:topodilato.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.