10 λόγοι για να πας και φέτος (επειγόντως) διακοπές

750 views Leave a comment

Ναι, ξέρουμε. Λεφτά δεν υπάρχουν. Διακοπές όμως δεν σημαίνει απαραίτητα χλιδή και πολυτελή ξενοδοχεία. Σημασία έχει να φύγεις για λίγο απ’ τη ρουτίνα και τις πιέσεις της καθημερινότητας, ακόμα κι αν πας με αντίσκηνο στο Κάτω Κουφονήσι. Εξάλλου αυτό που μετράει περισσότερο είναι η καλή παρέα. Δεν συμφωνείς;

Πόσες μέρες πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξει η μηχανή του αυτοκινήτου σου χωρίς να τη σβήσεις; Όχι πολλές. Θα κρασάρει. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο σώμα σου, αν δεν το ξεκουράσεις.

Όσο κι αν θέλεις να μην κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά σου, κάποια στιγμή ο οργανισμός σου θα καταρρεύσει, αναγκάζοντάς σε να σταματήσεις, θες δεν θες.

Αν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες διακοπές, κάτι δεν κάνεις σωστά. Οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια, όπως πιθανόν πιστεύεις, αλλά ανάγκη.

Σε βοηθούν να απομακρύνεις το στρες και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου (ναι, αυτό το κλισέ που έχεις ακούσει άπειρες φορές ισχύει). Αυτό σου επιτρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός, όχι μόνο στη δουλειά σου αλλά και σε κάθε άλλη πτυχή της ζωής σου.

Δες γιατί:

1. Κοιμάσαι περισσότερο και αυτό επιτρέπει στον οργανισμό σου να ξεκουραστεί ουσιαστικά και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

2. Γυμνάζεσαι περισσότερο. Όπως και να το κάνεις στις διακοπές θα περπατήσεις, θα κολυμπήσεις, θα παίξεις ρακέτες, πάντως κάτι περισσότερο θα κάνεις από το να κάθεσαι σε μια καρέκλα.

3. Ενισχύεται το ανοσοποητικό σου. Χωρίς στρες το σώμα σου μπορεί να επουλώσει τις φθορές του ευκολότερα και να αναγεννηθεί.

4. Ο ήλιος σε χαλαρώνει και σου φτιάχνει τη διάθεση.

5. Στις διακοπές γελάς περισσότερο και αυτό φαίνεται τόσο στη διάθεση όσο και στη λάμψη που εκπέμπεις.

6. Εμπνέεσαι. Οι νέες εμπειρίες και τα καινούργια ερεθίσματα κινητοποιούν τη σκέψη σου και σε βοηθούν να κατεβάσεις (και πάλι) πρωτότυπες ιδέες.

7. Μπορείς και πάλι να ονειρεύεσαι. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζεις να σκέφτεσαι θετικά και να έχεις αισιοδοξία και ελπίδα, κάτι απολύτως απαραίτητο για την ψυχική υγεία και την πνευματική σου ισορροπία.

8. Δένεσαι περισσότερο με το σύντροφό σου, τους φίλους, την οικογένειά σου, το σκύλο σου (με όποιον έχεις πάει διακοπές τέλος πάντων).

9. Οι αισθήσεις σου οξύνονται. Μακριά από τη ρύπανση, τον καπνό του τσιγάρου, την κλεισούρα και τα καυσαέρια, οι αισθήσεις σου λειτουργούν καλύτερα.  Θα το έχεις παρατηρήσει.

10. Επιστρέφεις πιο ξεκούραστος, πιο ισορροπημένος και άρα πιο παραγωγικός.

Για να αποφορτιστείς όμως πραγματικά στις διακοπές, μην πάρεις μαζί σου το smartphone, το laptop, το i-pad (και οτιδήποτε άλλο σε κρατάει συνδεδεμένο με την τεχνολογία και τη δουλειά σου) και, προς Θεού, κράτα κλειστή την τηλεόραση. Δεν θα πάθεις τίποτα. Σου το εγγυώματε.

Πηγή:cosmo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.