Προκήρυξη 24ης Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας 2012

1021 views Leave a comment

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ (250 km)
Εκκίνησηστο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός στη Κεντρική Πλατεία Σπάρτης
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 7:30 και εμπρόθεσμος τερματισμός σε 12 ώρες (19:30)
Σημειώνεται ότι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στον τόπο της εκκίνησης.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΜΑΣΤΕΡΣ ΕΟΠ και ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α
Τροφοδοσία:Πρώτη στάση τροφοδοσίας στην Κόρινθο (βενζινάδικο), Δεύτερη στάση τροφοδοσίας στην αρχή του Αχλαδόκαμπου-Mύλοι (βενζινάδικο).
Θα διεξαχθούν έλεγχοι(control) σε δύο σημεία: Μύλοι(βενζινάδικο) και Τρίπολη (στο γνωστό σημείο σταθμός τρένου).
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΑΡΤΗΣ, ώρα 21:00 της ίδιας ημέρας (06/10/2012)
Κάθε αθλητής που θα τερματίσει (στο όριο χρόνου, εντός 12 ωρών) θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο της 24ης ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ. Οι αθλητές που δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Η Ποδηλατική αυτή διαδρομή όπως και όλες οι ποδηλατικές διαδρομές της ΠΕΠΑ διεξάγονται με βάση τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου.
Ειδικοί κανονισμοί:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ και Κάρτα μέλους της ΠΕΠΑ θεωρημένο το 2012 και έχουν λάβει μέρος επιτυχώς σε έναν αγώνα αντοχής το 2012.
Το κράνος είναι υποχρεωτικό.
Αγωνιστικό ποδήλατό: Δρόμου, Τύπος «Κούρσα», χωρίς πρόσθετα εξαρτήματα (απαγορεύονται οι μπάρες χρονομέτρου, σχάρες και φτερά, καθρεφτάκια).
Επιτρέπονται σε περίπτωση βροχής μόνο τα πλαστικά φτερά.
Ποδηλατικό Σορτς και Ζέρσεϊ, ποδηλατικά παπούτσια και ανάλογα πετάλια με καλουπιέ ή αυτόματα.
ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Τα νούμερα των αθλητών θα μπουν Δεξιά και Αριστερά κάτω, στο σημείο της τσέπης.
Εμπρόθεσμος τερματισμός σε 12 ώρες (19:30)
Η εμφάνιση (ενδυμασία) των αθλητών να μη φέρει διαφημίσεις από εταιρείες που δεν είναι χορηγοί του αγώνα, χωρίς την έγκριση του διοργανωτή. Σε αντίθετη περίπτωση οι αθλητές θα τεθούν εκτός συμμετοχής.
Αθλητές οι οποίοι θα αναφερθούν από τον αλυτάρχη ή τους κριτές ότι βοηθήθηκαν από αυτοκίνητο ή άλλο μέσο, θα αποκλειστούν από τον αγώνα. Τα άτομα που δεν θα αναφερθούν στην απονομή, θα έχουν αποκλειστεί.
Ισχύουν οι κανονισμοί της ΕΟΠ και οι ειδικοί της ΠΕΠΑ.
Ειδικοί Κανονισμοί:
• Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Ποδηλασίας και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ, και ειδικότερα αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου. Στον αγώνα, για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή. Σε περίπτωση που βρεθούν αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
• Η τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρέχεται από τα αυτοκίνητα συνοδείας.
• Απαγορεύονται οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως walkman, κινητά τηλέφωνα κ.α. κατά τη διάρκεια του αγώνα.
• Ο αγώνας διεξάγεται βάσει του ΚΟΚ. Ακολουθούμε τις οδηγίες της Τροχαίας. Παραβίαση διαχωριστικής λωρίδας, παραβίαση του αντίθετου ρεύματος επιφέρει ποινή αποκλεισμού.
Ρύθμιση Απρόβλεπτων Θεμάτων:
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
• Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις.
Οι αθλητές πρέπει να κινούνται στο δεξί μέρος του δρόμου, προκειμένου να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία και να διαφυλάσσουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Ακολουθούμε τον ΚΟΚ αυστηρά.
Κανένας αθλητής ή συνοδός δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει παράπονα ή να παρακωλύσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο το έργο της αγωνοδίκου επιτροπής ή του Δ.Σ.. Παράπονα μπορούν να εκφραστούν εγγράφως και να δοθούν στον Αλυτάρχη της εκδήλωσης.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις.
Ποτέ κανένας αθλητής δεν προσπερνά το όχημα του Προπομπού. Αυτός είναι που δίνει τον ρυθμό της εκκίνησης και όλοι πρέπει να συμμορφώνονται.
1. Προσοχή μην ξεχάσετε τους αριθμούς σας (τους ίδιους που έχετε και στους αγώνες κυπέλλου) διότι δεν θα αντικατασταθούν, ενώ θα σας δοθούν και νούμερα που θα τοποθετήσετε στο πλαίσιο του ποδηλάτου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και για τον αγώνα της επόμενης μέρας, στο Ξηροκάμπι.
2. Προσοχή στη καθαριότητα των χώρων από όπου περνάτε.
Παροχές
Στα σημεία στάσεων και ελέγχου θα υπάρχει τροφοδοσία και υδροδοσία. Μετά τον τερματισμό όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν φαγητό, από τις 18:00-20:00 στα εστιατόρια: Διεθνές-Παλαιολόγου 105 και Elize-Παλαιολόγου 113.
Στάσεις ανεφοδιασμού-ελέγχου:
• 95km Στάση 15 λεπτών-Κόρινθος/Βενζινάδικο ΕΠ-Τροφοδοσία &υδροδοσία.
• 150km Μύλοι/ Σημείο ελέγχου, σφράγισμα κάρτας- Τροφοδοσία &υδροδοσία.
• 195 kmΤρίπολη/Σημείο ελέγχου, σφράγισμα κάρτας- Τροφοδοσία &υδροδοσία.
Ανοικτό μέχρι 17:00
Δηλώσεις συμμετοχής: πρέπει να γίνουν έως και την 1/10/2011.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6938050180-6937290777 Λευτέρης Παπουτσάς
6931812355 Χάρης Πλέγας
Φαξ για τις δηλώσεις συμμετοχής: 2107563064
Το κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ ΜΕΛΗ ανέρχεται στα 40 ευρώ.
Τόπος και ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Την Δευτέρα 17/09, 24/09 & 01/10 στο γραφείο της ΠΕΠΑ στην οδό Λιοσίων και Αχαρναίων Ιππέων – ΑΧΑΡΝΑΙ, από τις 20:30-22:00.
Η συμμετοχή των αθλητών είναι με ευθύνη δική τους.
Ο διοργανωτής δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για φθορά ή απώλεια υλικών.
Πληροφορίες : Στην ιστοσελίδα της ΠΕΠΑ με λεπτομέρειες για ξενοδοχεία κτλ. www.pepa.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 2ης ημέρας
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ – Α.Σ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΣΠΑΡΤΗ Τοπική Διαδρομή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΑΝΤΡΕΣ , ΕΦΗΒΟΙ , ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΠΑΙΔΕΣ , ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ , Π.ΠΑΙΔΕΣ ,Π.ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.