Κλήσεις για ποδήλατα

663 views Leave a comment

Τι θα σας κόστιζε ένα κόκκινο φανάρι αν ζούσατε στο εξωτερικό;

#7 Βερολίνο.
Το Βερολίνο είναι μία πόλη η οποία αγαπά τόσο τα ποδήλατα όσο και τους νόμους. Δίνει στους ποδηλάτες ειδικές λωρίδες ποδηλατόδρομων σε όλη την πόλη αλλά δείχνεί «μηδενική ανοχή» απέναντι στους παραβάτες του Κ.Ο.Κ.
Το ευρύ φάσμα των προστίμων εξαρτάται από το αν σας έκαναν σήμα μόνο για παρατήρηση, αν εμπλέξατε άλλους σε ατύχημα ή το χειρότερο αν δημιουργήθηκε ατύχημα εξ’αιτίας σας. Αν περνάγατε το κόκκινο πάντως στην πόλη του Βερολίνου θα σας κόστιζε 45-180 euro.

#6 Βαρκελόνη.
Η αστυνομία στην Βαρκελόνη φαίνεται ότι μοιράζει πολύ εύκολα κλήσεις στους ποδηλάτες-παραβάτες και έτσι ,οι ποδηλάτες, έχουν δηλώσει πως τους έχουν δοθεί κλήσεις για πολύ περίεργα πράγματα. Κλήση επειδή μιλάς στο τηλέφωνο: 200 euro, κλήση επειδή φοράς ακουστικά 50-120 euro, κλήση επειδή οδηγάς χωρίς χέρια 200euro. Η παράβαση του φαναριού θα σας κόστιζε 50-200 euro.

#5 Κοπεγχάγη.
Η Κοπεγχάγη είναι μία διάσημη πόλη στον κόσμο του ποδηλάτου καθώς είναι η πρώτη πόλη που έκανε το πρόγραμμα bike-sharing και γενικά έβαλε το ποδήλατο στην καθημερινότητά της. Αλλά ο αριθμός των παραβατών του K.O.K. ανάγκασε την αστυνομία της πόλης να επιβάλει σκληρά πρόστιμα στους αναβάτες. Δεν έχετε φώτα το βράδυ; 120 euro. Μιλάτε στο τηλέφωνο ενώ οδηγείτε; 150 euro. Πηγαίνετε στο αντίθετο ρεύμα; 150 euro. Περνάτε το κόκκινο; 175 euro.

#4 Λονδίνο.
Το Λονδίνο σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις έχει πολύ σωστή πολιτική απέναντι στους ποδηλάτες. Η εφαρμογή βέβαια των νόμων είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο καθώς πολύ λίγα περιστατικά για κλήσεις σε ποδηλάτες έχουν καταγραφεί. Τα δύο πρόστιμα είναι για την παράβαση του κόκκινου σηματοδότη και για τα 2 φώτα (μπρος και πίσω) αν αυτά δεν υπάρχουν. Το κόστος είναι 30 λίρες.

#3 Παρίσι.
Από την στιγμή που το πετυχημένο πρόγραμμα Vélib’bike-share τέθηκε σε λειτουργία από τις αρχές του 2007 περισσότεροι από 16.000 ποδηλάτες «εισέβαλαν» στην πόλη του φωτός. Έτσι η ανάγκη για πρόστιμα ήρθε στο προσκήνιο αφού επικρατούσε χάος. Μέχρι τις αρχές του 2012 το πρόστιμο ήταν ένα και ο αστυνόμος είχε την δικαιοδοσία να γράψει τους ποδηλάτες για όλους τους παραπάνω λόγους που έχουμε αναφέρει. Η τιμή του; 185 euro. Μετά τα έντονα παράπονα όμως των κατοίκων του Παρισιού η τιμή έπεσα στα 35 euro.

#2 Νεα Υόρκη.
Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβάλει νόμους σποραδικά στο ποδήλατο, οι νόμοι που ισχύουν για τα αμάξια επιβάλλονται και για τα ποδήλατα. Επίσης στην Νέα Υόρκη αν σε γράψουν έχεις την δυνατότητα ή να πληρώσεις την κλήση σου ή να δηλώσεις αθώος και να έχεις την ευκαιρία να εξηγήσεις την κατάσταση σε δικαστήριο. Αν βαριέσαι πάντως να κάνεις όλα τα παραπάνω η κλήση κοστίζει 50 δολάρια.

#1 Άμστερνταμ.
Το Άμστερνταμ είναι μία πόλη με ποδηλάτες αλλά και με ανοχή. Οι αστυνομικές αρχές είναι πολύ ελαστικές και άνετα μπορείς να την γλιτώσεις με μία παρατήρηση. Το πρόστιμο για το κόκκινο είναι 85 euro, το να μην έχεις φώτα 45euro, και το να κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο 45 euro.

Πηγή:mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.