Το περπάτημα, το νοικοκυριό και το ποδήλατο προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

608 views Leave a comment

Ενενήντα λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα είναι αρκετά για να μειωθεί κατά 30% ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες!

Αυτό έδειξαν τουλάχιστον τα αποτελέσματα μιας νέα μελέτης που διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βόρεια Καρολίνας. Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Cancer”συμμετείχαν 3.059 γυναικών ηλικίας 20 έως 98 ετών, εκ των οποίων οι 1.504 είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού. Οι εθελόντριες κατέγραφαν τις ώρες άσκησης τους ανά εβδομάδα – άσκηση που συμπεριελάμβανε το περπάτημα, τις δουλειές του νοικοκυριού, το ποδήλατο και το τζόγκινγκ.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως οι εθελόντριες που επιδίδονταν σε φυσική δραστηριότητα από 10 ως 19 ώρες την εβδομάδα, είχαν έως και περίπου κατά το ένα τρίτο μειωμένες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού!

 Ακόμη, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η ένταση της άσκησης δεν φάνηκε να παίζει ιδιαίτερο ρόλο!  Αντιθέτως, ο καθοριστικός παράγοντας εντοπίστηκε στη διάρκεια της άσκησης. Το σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι τα οφέλη από τη φυσική δραστηριότητα δεν εξανεμίζονταν στην περίπτωση αύξησης του βάρους των γυναικών.

Το μήνυμα από τα ευρήματά μας είναι ότι δεν είναι απαραίτητο η άσκηση να είναι έντονη. Δεν χρειάζεται να γίνετε μαραθωνοδρόμος ή να τρέχετε στον διάδρομο κάθε μέρα. Η δραστηριότητα μπορεί να συνίσταται στο περπάτημα, στο νοικοκυριό ή στο ποδήλατο” δήλωσε χαρακτηριστικά η Λόρεν Μακ Κάλοου, επικεφαλής της μελέτης.

Πηγή:star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.