Οι Πρωταθλήτριες είναι «καθαρές και το δηλώνουν!

1666 views Leave a comment

Η πρωταθλήτρια ΜΤΒ Βάσω Λαζοπούλου και η πρωταθλήτρια Kick Thai Boxing Μαρία (Iron Barbie) Πανταζή γίνονται αθλήτριες πρότυπα της Bike Pure

Πως ασχολήθηκες με τη ποδηλασία και με το ΜΤΒ ειδικότερα? Εσύ Μαρία με το Kick Boxing?

Β.Λ: Ξεκίνησα με το ορειβατικό σκι στον ΕΟΣ Αχαρνών. Όταν όμως έλιωναν τα χιόνια έπρεπε να κάνω τρέξιμο ή ποδηλασία βουνού. Έτσι ξεκίνησα μιας και μου άρεσε και η φύση ενώ με την αθλητική ποδηλασία άρχισα στα 20 μου.

Μ.Π: Ξεκίνησα στα 27 μου επειδή μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαχητικά αθλήματα Το συγκεκριμένο άθλημα το θεωρώ έξυπνο και έχει και διπλή δυσκολία μιας και πρέπει να μη φας ξύλο αλλά και να δώσεις ξύλο! Δεν είναι ένα άθλημα που απλώς τρέχω και κυνηγάω ή κλοτσάω τη μπάλα

 Είσαι η πρωταγωνίστρια στο ΜΤΒ τα τελευταία χρόνια όμως λένε ότι μετά από εσένα δεν υπάρχει γυναικείο ΜΤΒ..

 Β.Λ: Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες αθλήτριες. Χωρίς τον ανταγωνισμό δε θα έβγαινα πρώτη. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση:μια κοπέλα δε μπορεί να τρέχει και πιστά και ΜΤΒ και κούρσα. Πρέπει να συγκεντρωθεί σε ένα είδος για να γίνει καλή.

 Γιατί δεν έχει πολλούς θεατές στους αγώνες η ποδηλασία στη χώρα μας? Γιατί το Kick Boxing έγινε δημοφιλές?

 Β.Λ: Θεωρώ ότι είναι λάθος επιλογή της εκάστοτε τοποθεσίας αλλά και δεν υπάρχει προβολή. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση με φυλλάδια, στο τύπο ακόμα και στα χώρια που κάνουμε αγώνες.

Μ.Π: Γιατί το έχει κάνει δημοφιλές ο Μιχάλης Ζαμπιδης

Σκέφτεσαι να αγωνιστείς εξωτερικό?

 Β.Λ: Είχα αγωνιστεί πρόπερσι σε αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος marathon και είχα κερδίσει τη 3η θέση και από τότε έχω ως στόχο να τρέξω ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το θέλω πολύ, ίσως και το 2013

 Μ.Π: Εγώ μόλις γύρισα από αγώνες στην Ολλανδία και Αγγλία όπου πήγε τέλεια και θα με θυμούνται για καιρό. Ο επόμενος αγώνας είναι με Γαλλίδα στη Γαλλία για το 2ο παγκόσμιο τίτλο που διεκδικώ φέτος και αργότερα υπάρχει αγώνας στην Αγγλία.

Τι περιλαμβάνει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου;

Μ.Π: Προπονητής μου είναι ο Γιώργος ο Τσελης και μου έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που ξεκινά το πρωί με ζέσταμα, γάντια, στόχος τεχνική δηλαδή. Το απόγευμα έχουμε τα βάρη και το τρέξιμο. Ρεπό έχω τη Κυριακή συνήθως μετά από αγώνα

Γιατί ενώ φαίνεται ένας αγώνας πολύ σύντομος στη πράξη είναι πολύ κουραστικός και εξαντλητικός για τους αθλητές?

Μ.Π: Πρώτα έχουμε το παράγοντα άγχος: άγχος να μη τραυματιστείς στο ρινγκ. Εγώ σαν επαγγελματίας δε χρησιμοποιώ ούτε μάσκα αλλά ούτε και επικαλαμιδες άρα για παράδειγμα μπορεί να δεχτείς μια γονατιά στο σαγόνι ή με το καλάμι στο κεφάλι. Έπειτα είναι η φυσική κατάσταση που θέλει και αερόβια και αναερόβια μαζί. Επίσης μπορεί να μη παίζει μια αθλήτρια δίκαια δηλ να σε αγκαλιάζει άρα σε κουράζει περισσότερο.

 Ποιοι σε υποστηρίζουν;

Β.Λ: Με βοηθάει ο σύλλογος μου ο Κρόνος Νίκαιας και ο προπονητής μου Βασίλης Αναστοπουλος.

Μ.Π: Τα καταστήματα intersport, το airsoft center, G & G Armament? Top ten πυγμαχικός εξοπλισμός Sci Mx αθλητική διατροφή billionmore.com ταιλανδεζικος εξοπλισμός Gold Sea κινεζικό εστιατόριο

Σου έχει γίνει ποτέ έλεγχος ντόπινγκ;

 Β.Λ:Ποτέ

Υπάρχει ντόπινγκ στο Kick Box;

 Μ.Π: Ναι υπάρχει παρά πολύ ντόπινγκ. Το θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος και τραγικό για το άθλημα μας μιας και δε κερδίσεις χρήματα. Να αναφέρω επειδή δεν είναι ολυμπιακό άθλημα δεν υπάρχουν έλεγχοι. Πιστεύω η προπόνηση είναι το καλύτερο ντόπινγκ. Εγώ κάνω προπόνηση.

Πως αισθάνεσαι που είσαι αθλήτρια πρότυπο της Bike Pure;

 Β.Λ: Είναι τιμή μου. Ο αθλητισμός πρέπει να παρέχει ουσία και όχι ουσίες. Μέσα στον αθλητισμό καταλαβαίνεις το ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει παιδεία από μικρή ηλικία να γίνονται κινήσεις εκπαίδευσης.

Συνέντευξη: Κωστής Ξηρογιάννης

Φωτογραφία: Νίκος Φρόνιμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.