Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Bike Odyssey» !

1133 views Leave a comment

*8 ημέρες

*550χλμ

*20.000 μ. υψομετρική

Ο πιο σκληρός mtb αγώνας!

bo_13_photoΣτις 2 Ιουνίου 2013 ολοκληρώθηκε το πρώτο Bike Odyssey, ένας οκταήμερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας, μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα!

Η πρωτοφανής για τη χώρα μας διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς τόσο οι αγωνιζόμενοι όσο και το κοινό έμειναν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα.  Οκτώ ημέρες mountain bike στις πιο όμορφες διαδρομές της Πίνδου. Από την γραφική Λάιστα μέχρι τον τελικό προορισμό , την Αμφίκλεια οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν μέρη απίστευτου φυσικού κάλλους, να περάσουν από δρυμούς, ποτάμια και ιστορικά χωριά και να νιώσουν την ένταση και την αδρεναλίνη ενός από τους πιο δύσκολους αγώνες στον κόσμο. Ενδιάμεσοι σταθμοί μας τα χωριά Ανθούσα, Αργιθέα, Άγραφα, Μεγάλη Κάψη, Αθανάσιος Διάκος, Γραβιά και άλλα ακόμη 41 χωριά της ορεινής Ελλάδας όπου οι κάτοικοι μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Η Vernon Endurance με τον Κοτόπουλο Θεόδωρο και τον Κοντέλα Δημήτρη είναι η ομάδα που κατάφερε να επικρατήσει στην ποδηλατική μας Οδύσσεια και να φτάσει στον τερματισμό με τον καλύτερο συνολικό χρόνο κατακτώντας τη γαλάζια φανέλα του πρωτοπόρου της διοργάνωσης!

 

Οι 6 πρώτες ομάδες της γενικής κατάταξης:

1η ομάδα:  Vernon Endurance, Κοτόπουλος Θοδωρής/Kοντέλας Δημήτρης …. 40:47:30
2η  ομάδα:  1000 Δέντρα, Φραγκούλης Γιώργος/ Σαμολαδάς Αντώνης … 41:46:14
3η  ομάδα:  The Northern, Τσουλουχάς Γιώργος/ Τσιαβτάρης Μιχάλης … 46:12:20
4η ομάδα:  Panachaiko Team, Γκότσης Ανδρέας/ Αθανασόπουλος Σερέτης Κων/νος …46:59:03
5η ομάδα:  Achoristoi Filoi, Klipfel Zak/ Κουμενίδης Τάσος …57:10:18
6η ομάδα: Κλαπανάρα Ελένη/ Αντωνόπουλος Φώτης … 61:05:49
 sp5_sm
 

 3 DayOdyssey 2013

Την ευκαιρία να απολαύσουν λίγη από τη μαγεία του Bike Odyssey είχαν και οι αθλητές που συμμετείχαν στον τριήμερο αγώνα. Οι ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη στις 31 Μαΐου και ολοκλήρωσαν τα τρία τελευταία ετάπ της διοργάνωσης, από τη Μεγάλη Κάψη μέχρι την Αμφίκλεια. Νικήτρια η ομάδα των Αλέξη Καμπουρόπουλου- Γρηγόρη Καλογερόπουλου που τερμάτισε με συνολικό χρόνο  12:41:25 και φόρεσε τη πορτοκαλί φανέλα.

1η ομάδα:  Καμπουρόπουλος Αλέξης- Καλογερόπουλος Γρηγόρης … 12:41:25
2η  ομάδα:  THE WOLVES -IBIS CYCLES, Κούρτης Αντώνης – Αγγελάτος Σάββας  … 15:22:50
3η ομάδα: C DREAM-FAIRWAYS ADVENTURE TRAVELLING/PLAN B, Έξαρχος Γιώργος- Κανελλέας Σταύρος ….20:09:46
 
 
Day Odyssey
 
Στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ετάπ του αγώνα: Γραβιά – Αμφίκλεια. Στους συμμετέχοντες του Bike Odyssey και του 3 Day Odyssey ήρθαν να προστεθούν οι αγωνιζόμενοι στον μονοήμερο αγώνα, Day Odyssey. Νικητής του μονοήμερου αγώνα ο Παπασάββας Μιχάλης (2:52:00). Με αυτή την τελευταία διαδρομή που ανέδειξε τους τελικούς νικητές ανά αγώνα έπεσε η αυλαία για το Bike Odyssey 2013. Το κλίμα στον τερματισμό πανηγυρικό καθώς τους αθλητές χειροκροτούσαν πλήθος κόσμου, κάτοικοι της Αμφίκλειας και των γύρω χωριών αλλά και επισκέπτες.Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν σε μία γιορτινή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Αθλητές, διοργανωτές και εθελοντές μία αγκαλιά… Χαρά για την ολοκλήρωσης ενός απίστευτου αγώνα και συγκίνηση γιατί μία μοναδική εμπειρία έφτασε στο τέλος της.-Με πολύ κόπο και σκληρή δουλεία το όραμα μας έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Η οργανωτική ομάδα είχε σημαντική βοήθεια από εθελοντές, φορείς, συλλόγους και απλούς ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου, στον Α.Σ. Διόνυσο Αμφίκλειαςστους τοπικούς προέδρους και φορείς ανά περιοχή και στον απλό κόσμο που αγκάλιασε τη διοργάνωση.

Δίπλα μας σε αυτή τη διοργάνωση βρέθηκαν πολύτιμοι χορηγοί που μας υποστήριξαν και συνέβαλαν μέγιστα ώστε να έχουμε  αυτό το καλό αποτέλεσμα.

xorigoi_all

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας για τη συνεισφορά τους.

* Το Bike Odyssey 2013 μπορεί να αποτελεί πλέον παρελθόν αλλά ήδη εμείς βάζουμε πλώρη για ένα ακόμη πιο συναρπαστικό «Bike Odyssey 2014»*

H διοργάνωση,

Bike Odyssey

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.