Enduro Mediterraneo για το 2014

635 views Leave a comment

Το Enduro Mediterraneo για το 2014 ταξιδεύει σε τρείς μοναδικούς προορισμούς. Η αυλαία ανοίγει στη βόρεια Ελλάδα στην Ξάνθη σε ένα φανταστικό δίκτυο μονοπατιών που έχει ανοιχτεί και συντηρείται από τους ντόπιους αναβάτες. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στη «γενέτειρα» των αγώνων Enduro στο βουνό της Δίρφης στην Εύβοια, στα μονοπάτια που έγινε ο πρώτος αγώνας Enduro στην Ελλάδα το 2013. Η αυλαία θα πέσει στο Πήλιο σε έναν τελικό με διαδρομή 40 χιλιομέτρων. Μονοπάτια, καλντερίμια και περάσματα από 5 χωριά και κατάληξη στις παραλίες του Πηλίου σε μια ποδηλατική γιορτή που θα αναδείξει τον πρωταθλητή του 2014.

logo-enduro-mtb

Οι αγώνες
Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρείς Ειδικές Διαδρομές (SP) κατάβασης στο σύνολό του, οι οποίες θα είναι χρονομετρημένες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά. Ο χρόνος που οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν τις τρείς ή πλέον ειδικές διαδρομές θα προστεθεί για να βγεί ο νικητής του κάθε αγώνα αφού ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδρομής μέσα σε καθορισμένο χρόνο. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στις ενδιάμεσες συνδετικές διαδρομές ποδηλατώντας σε σηματοδοτημένη μικτή διαδρομή που μπορεί να περιλαμβάνει χωματόδρομούς και ασφάλτινες διαδρομές. Οι διαδρομές μεταξύ των χρονομετρημένων καταβάσεων καλούνται συνδετικές διαδρομές, στις οποίες, λόγω των χρονικών περιθωρίων οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να κινούνται σε μικρά γκρούπ.

Οι αθλητές καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα καλούνται να είναι αυτόνομοι σε υδροδοσία και διατροφή, ενώ θα υπάρχει τροφοδοσία σε κάποιο στάδιο των συνδετικών, όπου στον σταθμό θα υπάρχει υδροδοσία και διατροφή. Τυχόν λήψη βοήθειας θα γίνεται, είτε απο εξωτερικούς παράγοντες (προπονητές κλπ) μόνο με την παρουσία του Συντονιστή του αγώνα , είτε απο συναθλητές ανα πάσα στιγμή. Παρά την αναφορά των κανονισμών που διέπουν το Enduro Mountain Bike και επιβάλουν την αυτονομία των αθλητών θα γίνουν μικρές προσαρμογές με τροποποιήσεις σε όφελος των αθλητών. Ο ακριβής σχεδιασμός και οι παροχές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απευθύνεται σε ποδηλάτες με εμπειρία. Οι αγώνες περιλαμβάνουν όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για να συμμετέχουν οι αθλητές απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν κράνος, όχι απαραίτητα κλειστό και στα χρονομετρημένα μονοπάτια, επιγονατίδες και μακριά γάντια. Προαιρετικά, επικαλαμίδες, γυαλιά, θώρακας, σακίδιο ποδηλατικό, υδροδοχείο, κλειστό κράνος, μποτάκια, καθώς και άλλα προστατευτικά αξεσουάρ η άλλη εξάρτηση .

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχών αρχίζουν στις 20 Δεκεμβρίου, με 20% έκπτωση σε όσους δηλώσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της σειράς αγώνων είναι να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο άθλημα του endurο bike και μέσα από αυτό να αναδείξουμε μονοπάτια και περιοχές της ευρύτερης Ελλάδος.

Παράλληλες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο του αγώνα. Θα ανακοινωθούν σύντομα. Εκθέτες θα μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκκίνησης στην εκκίνηση των αγώνων.

Σας προσκαλούμε στα μονοπάτια της Ελλάδος να ζήσετε την περιπέτεια που ετοιμάζουμε για εσάς στο Enduro Mediterraneo 2014.

Συντονιστής: Στέφανος Κουνής
Τοπικοί Υπευθυνοι
Ξάνθη: Γεωργιάδης Βαγγέλης
Στενή, Εύβοια: Κουνής Στέφανος
Πήλιο, Βόλος: Πετρούτσος Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.