Η Δόμνα είναι… βασικά και τι δεν είναι!

982 views Leave a comment

Πτυχιούχος του Παντείου πανεπιστημίου (τμήμα Δημόσιας Διοίκησης), μιλάει τρείς γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά), είναι εργαζόμενη full time, σύζυγος, νοικοκυρά, μητέρα και αθλήτρια ποδηλασίας.

Πέρσι, στην πρώτη της εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στο Καρπενήσι (παρά την πτώση της) τερμάτισε στην 5η θέση! Για να δούμε λοιπόν πώς κατορθώνει να τα συνδυάζει όλα αυτά και να βρίσκει χρόνο και για το ποδήλατο.
domna

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Όνομα: Δόμνα
Επώνυμο: Βαρδανίδου
Ημ/νία γέννησης: 29/07/1971
Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένη με δύο κόρες (15 και 19 ετών)
Τηλέφωνο: 2310/427875

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1996 -1998:  Dealer στο Hayatt Regency Casino.
2001 -2009:  Γραμματεία Διοίκησης στην Αφοι Χαίτογλου ΑΒΕΕ
2009 – μέχρι σήμερα:  Κατάστημα ποδηλάτων Spin

Πόσο καιρό ασχολείσαι με το ποδήλατο;
Με το ποδήλατο ασχολούμαι εδώ και μία δεκαετία.
Ξεκίνησα στα 32 μου  και ασχολούμαι με την ποδηλασία βουνού (mtb). Ποδηλασία δρόμου ξεκίνησα πέρσι σαν υποστήριξη περισσότερο, για να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση και την αντοχή στην δύναμη.

Πώς μπήκε το ποδήλατο στη ζωή σου;
Ο άντρας μου και η παρέα του που ασχολούνταν με το ποδήλατο, μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στο βουνό και να βγάλω την διαδρομή που κάνουν αυτοί. Ε, εκεί πείσμωσα, ανέβηκα στο ποδήλατο και από την πρώτη φορά την έβγαλα όλη. Αυτή ήταν η αρχή. Από τότε ξεκίνησα να πηγαίνω μαζί τους. Αυτό είναι και ένα «πρόβλημα», πρέπει να μάθεις να κάνεις παρέα με άντρες γιατί οι γυναίκες στο βουνό δυστυχώς είναι ελάχιστες.

Δηλαδή ο άντρας σου σε ώθησε να κάνεις ποδήλατο;
Ναι, αυτός με έκανε να ασχοληθώ και ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Βέβαια, στη συνέχεια ίσως και να το μετάνιωσε λιγάκι γιατί  πλέον τον περνάω και αυτόν και κάποιους φίλους του.

Οι κόρες σου ασχολούνται με το ποδήλατο;
Όχι μέχρι στιγμής. Χαίρονται όμως πάρα πολύ που ασχολούμαι εγώ και μάλιστα αγωνιστικά. Και οι δύο μου λέγανε από μικρές ότι δεν θέλουν μια μαμά που να τους περιμένει έξω από το σχολείο με το κολατσιό στο χέρι, αλλά  μια μαμά δραστήρια, που να κάνει ποδήλατο, να τρέχει αγώνες και να παίρνει διακρίσεις.

Έχουν έρθει να σε δουν σε κάποιο αγώνα;
Ναι, έχουν έρθει σε μερικούς. Στη Σφενδάμη έχουν έρθει αρκετές φορές να με εμψυχώσουν. Το κακό είναι ότι απογοητεύονται όταν δεν  ανεβαίνω στο βάθρο και τα βάζουν με αυτές που μου πήραν τη θέση!

Ο άντρας σου σε ακολουθεί στους αγώνες;
Ανελλιπώς. Μου παρέχει ψυχολογική αλλά και τεχνική βοήθεια (ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής, πιέσεις στα ελαστικά κλπ.). Είναι πάντως πολύ υπερήφανος για μένα.

Το οικογενειακό σου περιβάλλον βοηθάει στο να σου μένει χρόνος για ποδήλατο;
Ναι, ο άντρας μου και τα παιδιά μου αφήνουν το περιθώριο να ασχοληθώ με αυτό που μου αρέσει.

Δηλαδή πλένουν πιάτα, μαγειρεύουν..και τα λοιπά…;
Προσπαθούν και με τις δουλειές του σπιτιού αλλά και έχοντας λιγότερες απαιτήσεις από μένα.
Θέλουν να συνεχίσω να είμαι καλή στο ποδήλατο και γι’ αυτό με παροτρύνουν να βγαίνω προπονήσεις. Βέβαια, ακόμα και έτσι… παρόλη την κατανόηση από την πλευρά του συζύγου μου και των παιδιών μου δεν παύει να είναι η κάθε μέρα φορτωμένη και δύσκολη. Καθώς δουλεύω με πλήρη απασχόληση.

Μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη και ποδηλάτισσα.
Είμαι λίγο απ’ όλα…

Πόσο εύκολο είναι να τα συνδυάσεις;
Δεν είναι εύκολο να τα συνδυάσεις όλα. Μπορείς όμως να αποδεχτείς το γεγονός ότι σε τίποτα από όλα αυτά δεν μπορείς να είσαι τέλεια. Ούτε σαν νοικοκυρά στο σπίτι, ούτε σαν μητέρα, ούτε σαν σύζυγος, και φυσικά ούτε και στο ποδήλατο.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο απ’ αυτά;
Ο πιο δύσκολος ρόλος από όλους είναι αυτός της μητέρας. Πρέπει να είσαι δίπλα στα παιδιά σου, να τα παρακολουθείς, να τα συμβουλεύεις, να είσαι μέσα στη ζωή τους. Αυτό με δυσκολεύει πιο πολύ απ’ όλα. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια.

Λειτουργεί το ποδήλατο εξισορροπιστικά στη ζωή σου;
Το ποδήλατο, όσο και αν ακούγεται παράδοξο με ξεκουράζει. Βγαίνω για προπόνηση μετά την δουλειά, ξεχνάω τα πάντα και όταν γυρίζω είμαι ανανεωμένη. Το ποδήλατο είναι ψυχοθεραπεία.

Το ποδήλατο δηλαδή αποτελεί μέλος της οικογένειας;
Εννοείται, καταρχήν αν μπεις στο σπίτι μου είναι σαν ποδηλατάδικο.  Στην είσοδο υπάρχουν δύο κρεμασμένα ποδήλατα στην οροφή, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα έχουμε κρεμάσει ένα πάνω από το κρεβάτι.

Και όχι μόνο μέλος της οικογένειας, αλλά το έκανες και επάγγελμα.
Ναι, εδώ και πέντε χρόνια έχουμε ένα κατάστημα ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε ποδήλατα όλη τη μέρα, που συζητάω γι’αυτά με τους πελάτες μου. Είμαι από τους τυχερούς που έκαναν το χόμπυ τους επάγγελμα.

Η καλύτερη ποδηλατική σου στιγμή;
Αυτό είναι εύκολο. Ήταν η συμμετοχή μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2013 στο Καρπενήσι, όπου τερμάτισα στην 5η θέση. Ο αγώνας αυτός μου έδωσε την μεγαλύτερη ικανοποίηση γιατί έτρεχα με τις καλύτερες αθλήτριες της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου!

Από την Ελένη Διακάκη

Πηγή:mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.