Στην Αθήνα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας

1062 views Leave a comment

  Σε ρυθμούς Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κινείται η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας! Ο Πρόεδρος Θανάσης Τερζής και ο Ταμίας Παναγιώτης Πριστούρης, που εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία μας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UEC) στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 8 Μαρτίου, επέστρεψαν στην Ελλάδα με πολύ ευχάριστα νέα, καθώς εννέα χρόνια μετά την τελευταία επιτυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τις ηλικίες κάτω των 23 ετών επιστρέφει στη χώρα μας από 14 έως 19 Ιουλίου 2015 και αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της ποδηλασίας.

      Κατόπιν πολυετών διεκδικήσεων της χώρας μας, τελικά μετά από καίρια και πολύωρη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας με τον Πρόεδρο της UEC David Lappartient και το Γενικό Γραμματέα της UEC EnricoDella Casa, υπήρξε θετική εισήγηση του Προεδρείου της UEC για την ανάληψη από τη χώρα μας αυτής της τόσο σπουδαίας διοργάνωσης, για την οποία μάλιστα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον χώρες όπως η Πορτογαλία και η Πολωνία.

      Έτσι, στο συνέδριο της UEC που ακολούθησε υπήρξε ομόφωνη απόφαση για ανάθεση στη χώρα μας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων 2015 και μάλιστα με τη ρητή διαβεβαίωση εκ μέρους της UEC ότι θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων αυτής της τόσο σπουδαίας διοργάνωσης, γεγονός πολύ σημαντικό λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα.

  Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας ότι έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, τους ανθρώπους και τα μέσα και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μια τόσο σημαντική παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση. Μάλιστα, το Προεδρείο της UEC εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα προπονητικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξεύρεση νέων ταλέντων ποδηλασίας, με τη στήριξη και την αρωγή και της UEC.

  Επίσης, υπήρξε δέσμευση ότι η UEC θα αναλάβει το κόστος των απαραίτητων επισκευών-διορθώσεων του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου που θα χρειαστούν στον αγωνιστικό χώρο και τα ηλεκτρονικά του όργανα και ότι για το λόγο αυτό θα έλθει στην Αθήνα στα τέλη Μαρτίου τεχνικό κλιμάκιο της UEC, για την επιθεώρηση του ποδηλατοδρομίου και την καταγραφή των τεχνικών ελλείψεων.

  Μετά την ανάθεση της διεξαγωγής στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων 2015, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π. Θανάσης Τερζής δήλωσε: «Ο μεγάλος στόχος επετεύχθη, αρχίζουμε τώρα δουλειά ώστε να διοργανώσουμε ένα άρτιο αγώνα με διεθνή προβολή, φιλοξενώντας την ευρωπαϊκή ποδηλατική οικογένεια και τους καλύτερους νέους αθλητές και νέες αθλήτριες ποδηλασίας πίστας. Στόχος μας μαζί με τους εθνικούς αγώνες και τις ημερίδες ποδηλασίας είναι να αναδείξουμε τους νέους Έλληνες πρωταθλητές στην ποδηλασία που θα διαπρέψουν στο εξωτερικό. Περιμένουμε και η Πολιτεία να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και να συνδράμει στην προσπάθειά μας. Ραντεβού στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, όπου από τις αρχές Απριλίου ξεκινούν οι διοργανώσεις ποδηλασίας πίστας για το 2015».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.