Protect Aoos mtb 2015

1320 views Leave a comment

Την Κυριακή 30 Αυγούστου στην καταπράσινη Βωβούσα Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν δεκάδες ποδηλάτες για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας του Αωού ποταμού. Η αφορμή ήταν ένας από τους δυσκολότερους αγώνες ποδηλάτου σε πανελλήνιο επίπεδο, το “Protect Aoos” MTB Ultra. 120 χιλ. στα βουνά της βόρειας Πίνδου για εκείνους που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και 30 χιλ. περιμετρικά της Βωβούσας για τους φίλους του ποδηλάτου σε μια πιο εύκολη και γρήγορη  διαδρομή. Οι συμμετοχές, 85 αθλητές πήραν εκκίνηση για τα 120 χιλ. και 95 αθλητές και αθλήτριες για τα 30 χιλ., ικανοποίησαν τις προσδοκίες των διοργανωτών, αφού το κάλεσμά τους να βρουν συμπαραστάτες στον αγώνα για την προστασία του Αωού επετεύχθη.

IMG_8588

 «Ο κίνδυνος μιας νέας επέμβασης στον ρου του ποταμού, μετά τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πηγών Αώου το 1988, θα αποτελέσει την τελική καταδίκη της χαράδρας του Αώου, μέχρι την Κόνιτσα. Ενώ οι συνέπειες μέχρι τις εκβολές του στην Αδριατική είναι ακόμη απρόβλεπτες. Έτσι, μέσα από την ανάγκη να κοινωνήσουμε το πρόβλημα μιας μελλοντικής εκτροπής και να βρούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια αποτροπής της, γεννήθηκε ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας που αγκαλιάζει τον Αώο και τα βουνά που τον περιβάλλουν» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές, θυμίζοντάς μας τα σχέδια που υπάρχουν για επεμβάσεις στο ποτάμι με σκοπό την παραγωγή ενέργειας ή τη μεταφορά νερού.

Η γυναικεία παρουσία στη Βωβούσα ήταν αρκετά έντονη, όχι μόνο από τις επισκέπτριες και συμπαραστάτριες στο ανδρικό φύλο που λάμβανε μέρος στον αγώνα αντοχής, αλλά και από αθλήτριες που έτρεξαν τα 30 χιλ. και γνώρισαν με αυτό τον τρόπο τις ομορφιές της καταπράσινης ακόμα και αυτή την εποχή περιοχής.

IMG_8508

IMG_8531

IMG_8520

10 αθλήτριες πήραν εκκίνηση, αλλά μετά την εγκατάλειψη δύο εξ αυτών έχουμε την παρακάτω κατάταξη:

  1. Αναστασία Νεροπούλου 1.52.47
  2. Ξένια Ρωμανίδου 2.03.58
  3. Βιολέτα Διαλετάρα 2.12.29
  4. Ekaterina Kustova 2.13.10
  5. Μαρία Σιδέρη 2.19.52
  6. Αλεξάνδρα Τσιώμη 2.31.30
  7. Γκράτσια Ταντιλιάν 2.40.57
  8. Αλεξάνδρα Μούρτζιλα 3.50.50

IMG_8580

Θέλουμε από τη πλευρά μας να συγχαρούμε τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και να τους ευχηθούμε ο αγώνας τους να έχει αίσιο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.