Ορεινό τρέξιμο

771 views Leave a comment

Το ορεινό τρέξιμο (mountain trail running), είναι μία παραλλαγή του απλού τρεξίματος αντοχής, με τη διαφορά, ότι λαμβάνει χώρα σε ορεινά μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Τα μονοπάτια αυτά, έχουν πολλαπλές κλίσεις και περνούν από διάφορα είδη εδαφών, όπως πεδιάδες, βραχώδη εδάφη, λόφους, δάση, κλπ. Οι μεγάλες κλίσεις, ή τα εξαιρετικά δύσκολα εδάφη, απαιτούν καμιά φορά περπάτημα ή σκαρφάλωμα. Το τρέξιμο σε ορεινά μονοπάτια, γίνεται κάποιες φορές σε σημεία του βουνού που δεν έχει σαφές μονοπάτι και πολλές φορές είναι γλιστερά.

Για το ορεινό τρέξιμο, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, ειδικά παπούτσια (όχι πάντοτε απαραίτητο), αλλά και κάποιες προμήθειες, όπως νερό & τροφή, γιατί συνήθως καλύπτονται μεγάλες αποστάσεις, χωρίς δυνατότητα ανεφοδιασμού.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το άθλημα αυτό γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.  Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες,  με καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Πηγή: mountain-sports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.