Βάσω Λαζοπούλου

1846 views Leave a comment
Μια πρώτη γνωριμία με την ελληνίδα πρωταθλήτρια. Μόλις στα 24 χρόνια της και με μια σύντομη αλλά δυναμική πορεία πίσω της, η Βάσω Λαζοπούλου είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2010. Μια κοπέλα πάντα χαμογελαστή, γλυκιά, συμπαθής, ευγενική – η «χαρά του χώρου» – μεταμορφώνεται εύκολα σε σκληρή αγωνίστρια όταν είναι πάνω στο ποδήλατο. Θέλει να έχει συναγωνισμό αλλά προτιμάει να βρίσκεται… πίσω της. Αγαπημένη συντάκτρια του ΜΒΙΚΕ η Βάσω Λαζοπούλου έκανε φέτος τη γλυκιά παρουσία της ακόμα πιο αισθητή κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο και κάνοντας όλους μας υπερήφανους.

– Πώς είναι να είσαι πρωταθλήτρια Ελλάδος;

– Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ακούγεται όταν το λέτε. Με τίποτα δεν τον περίμενα, ούτε καν, μια που δε γνώριζα και το επίπεδο των άλλων αθλητριών. Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού αγκάλιαζα όποιον έβρισκα μπροστά μου και είχα πλαντάξει στο κλάμα. Τη φανέλα δεν την έχω βγάλει ακόμα από πάνω μου. Νιώθω μια βαρυστομαχιά γιατί ότι ο τίτλος είναι «βαρύς» και γενικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ξεκίνησα να τρέχω αγώνες, πάντα έβλεπα την αλογουρά της Ελένης Διακάκη γιατί εγώ ήμουν πολύ πιο πίσω, σε αυτόν τον αγώνα όμως έκανα τη διαφορά και την πέρασα. Δεν το πίστευα! Ένιωθα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου που κατάφερα και πέρασα μία αθλήτρια στο επίπεδο της Ελένης. Φυσικά αυτό είχε ως επακόλουθο να τη λούσω με σαμπάνια στο βάθρο, για να μοιραστώ τη θέση μου μαζί της έστω και με αυτόν τον τρόπο.

– Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το ποδήλατο;

– Ασχολούμαι τρία χρόνια αλλά τον τελευταίο χρόνο πιο σοβαρά. Άρχισα να κάνω ποδήλατο όταν ήμουν φοιτήτρια στη σχολή ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και έπρεπε να βρω ένα μέσο μεταφοράς οικονομικό, πρακτικό και καλόγουστο. Για αυτό πήγα και αγόρασα ένα ποδήλατο φούξια, σαν της Φοίβης στα Φιλαράκια, με κουδουνάκι μπροστά και σχαρούλα πίσω για να βάζω την τσάντα μου. Από τότε δεν έχω σταματήσει να κάνω πετάλι και τώρα πλέον για μένα το ποδήλατο είναι μία φιλοσοφία.

– Από πότε τρέχεις σε αγώνες και από πότε το κάνεις σοβαρά;

-Άρχισα να παίρνω μέρος σε αγώνες από την αρχή που έκανα ποδήλατο, για απλή συμμετοχή. Μετά το έκανα πιο πολύ για θερινή προπόνηση, για το ορειβατικό σκι όπου ήμουν αθλήτρια και με βοηθούσε στην αγωνιστική περίοδο του χειμώνα. Το 2009 όμως ξεκίνησα να κάνω σοβαρή προπόνηση με τη βοήθεια του Σταμάτη Ρώμα. Άρχισα λοιπόν να τρέχω στους αγώνες με στόχο πια το βάθρο έχοντας πάντα την υποστήριξη του συλλόγου μου, Πρωτέα Κερατσινίου, της εταιρείας Τζωρτζόπουλου για τη χορηγία προϊόντων Sidi και Prologο καθώς και την εταιρία Ζελβεγιάν για τη χορηγία των ελαστικών Maxxis.

– Πόσες ώρες την εβδομάδα προπονείσαι;

– Εξαρτάται, πάντα ανάλογα με το πρόγραμμα και τους στόχους που έχω βάλει. Έχει τύχει να έχω σύνολο προπόνησης μέχρι και δεκαεφτά ώρες την εβδομάδα και μετά να κάνω και έξτρα προπόνηση γιατί κυνηγούσα τον Σταμάτη Ρώμα από πίσω…

– Τι περιλαμβάνει η προπόνησή σου;

Η προπόνησή μου περιλαμβάνει κούρσα για αύξηση της αντοχής – που πρέπει εδώ να πω ότι τη σιχαίνομαι αυτήν την προπόνηση – πίστα, και δεν εννοώ τα μπουζούκια, για δύναμη, downhill για τη βελτίωση της τεχνικής, που αν σταθώ τυχερή δεν παίρνω κάποιο δέντρο παραμάζωμα και mountain για εγκλιματισμό και ευχαρίστηση. Με λίγα λόγια τα πάντα.

– Έχεις κάποια αθλήτρια της ποδηλασίας ως πρότυπο;

– Φυσικά! Την Gunn Rita Dahle γιατί ήταν η μοναδική γυναίκα που κατάφερε αμέσως μετά την εγκυμοσύνη της να καβαλήσει αγωνιστικά το ποδήλατό της και να δείξει ότι τίποτα δεν την εμποδίζει να συνεχίσει αυτό που αγαπάει. Και φυσικά είναι μία από τις καλύτερες γυναίκες αθλήτριες, η οποία έχει πολύ καλή τεχνική και τρομερό στιλ στο mountain bike.

– Όταν δεν κάνεις ποδήλατο τι σου αρέσει να κάνεις;

– Μου αρέσει πάρα πολύ να κάνω σκι, κυρίως ορειβατικό, το οποίο με βοηθάει πολύ στην προετοιμασία μου. Είναι από τα αθλήματα που βελτιώνουν την καρδιοανα- πνευστική αντοχή. Το ορειβατικό σκι όπως και το ΜΤΒ γίνονται σε υψόμετρο, οπότε έχεις όφελος την αύξηση των μιτοχονδρίων. Λατρεύω την άγρια φύση και τη σέβομαι για αυτό και δεν πετάω ποτέ το τζελάκι μου. Επίσης παραδίδω μαθήματα pilates, τα οποία με βοηθούν στην ευλυγισία και στην ενδυνάμωση.

– Πόσο ετών είσαι;

– Εεεεεε είμαι 24 χρονών. Ολόκληρη γυναίκα δηλαδή. Τρέχω στην κατηγορία των γυναικών και, αν δεν το μάθατε ήδη, είμαι πρωταθλήτρια Ελλάδος!

– Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

– Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας MTB Marathon τον Αύγουστο. Επίσης θα ήθελα να βρω μία επαγγελματική ομάδα, εκτός Ελλάδος, για να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου που είναι να πάρω μέρος σε διεθνεςς αγώνες με αθλητές πρότυπα. Και
φυσικά να βρω ένα καλό παιδί…

– Τι θα κάνει στις διακοπές της η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδος;

– Θα τρώει σουβλάκια από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα πάει να στήσει δύο σκηνές σε ένα ποτάμι στους Καλιανούς στην Εύβοια, μία για εκείνη και μία για το ποδήλατό της. Επίσης θα πάω και λίγο στη Χαλκιδική με τους συναθλητές μου.

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.