VANMOOF ποδήλατα από την Ολλανδία

3325 views Leave a comment

Η VANMOOF είναι μια φιλόδοξη νέα ολλανδική εταιρεία που γεννήθηκε από την αγάπη για τα ποδήλατα και με δίψα για αλλαγή. Με μια ταλαντούχα νέα ομάδα ανάπτυξης και μια νέα επιχειρησιακή προσέγγιση, η VANMOOF επιδιώκει ένα και μόνο στόχο: να βοηθήσει στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη δημιουργώντας ποδήλατα με στυλ.

Όλα ξεκίνησαν με τους επιχειρηματίες αδελφούς Taco και Ties Carlier, οι οποίοι είχαν ήδη αναπτύξει με επιτυχία προϊόντα για τις επιχειρήσεις τους Strida-Europe και Dutchband BV. Αναρωτήθηκαν γιατί υπήρχαν τόσα λίγα “απόλυτα αστικά” ποδήλατα διαθέσιμα. Τελικά, δεν είναι εύκολο για ένα ποδήλατο για να είναι “απολύτως αστικό”, που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ικανό να αντέξει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, να χρησιμοποιείται καθημερινά και μερικές φορές να πέφτει θύμα βανδαλισμού.

Γιατί η αγορά ποδηλάτου αγνοεί τις αστικές ανάγκες; Γιατί τα καταστήματα πλημμύρισαν με υπερβολικά εξοπλισμένα ποδήλατα που κάνουν έναν απλό αρχικά εργαλείο πολύ επιρρεπές στην αποτυχία; Οι αδελφοί έκαναν σε 100 φίλους από διάφορες πόλεις την ερώτηση:  “Πώς φαντάζεστε το απόλυτο εργαλείο μετακίνησης;” Οι φίλοι δοκίμασαν 100 πρωτότυπα για 100 ημέρες. Αυτή η εμπειρία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκε η VANMOOF. Οι απαντήσεις – ένα σέξι, ανθεκτικό και προσιτό ποδήλατο – έγιναν η πρόκληση των σχεδιαστών. Αποφάσισαν να επανασχεδιάσουν τη ραχοκοκαλιά της ολλανδικής κουλτούρας τους από μέσα προς τα έξω, αντί να μείνουν κολλημένοι με τη γνώριμη βάση. Αφαίρεσαν από το ποδήλατο όλα τα μη ουσιώδη, που μπορούν να σπάσουν ή να χαλάσουν και αντ’ αυτών πρόσθεσαν χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλους, ελαφρούς σωλήνες αλουμινίου. Το look με την υπογραφή VANMOOF γεννήθηκε!

Επισήμως ξεκίνησαν τον Μάιο του 2009, και  εξάπλωσαν τα φτερά τους σε όλες τις μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο. Ποδήλατα VANMOOF πωλούνται σήμερα στο Τόκιο, τη Βαρκελώνη, τη Τζακάρτα, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Σύδνεϋ, το Άμστερνταμ ακόμη και στην Αθήνα!

www.vanmoof.com

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.