Βάλε κράνος στη ζωή σου

823 views Leave a comment

Αγοράστε το σωστό μέγεθος. Ζητήστε να πάρουν μέτρα στο κατάστημα που θα απευθυνθείτε, δοκιμάστε όλα τα κράνη στο μέγεθος σας, και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. 
Το μπροστινό χείλος του κράνους πρέπει να είναι ένα δάχτυλο επάνω από τα φρύδια. Το κράνος πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο και όχι να γέρνει μπροστά ή πίσω.
Από τη στιγμή που θα τοποθετήσετε το κράνος και θα δέσετε τις λωρίδες ασφαλείας, το κράνος θα πρέπει να είναι ένα με το κρανίο σας και όχι να γλιστρά.
Να χρησιμοποιείτε κράνη τα οποία είναι σχεδιασμένα για ποδηλάτες. Τα κράνη που είναι για κανό, για ορειβασία, και για άλλα αθλήματα, δεν είναι τόσο ασφαλή για την ποδηλασία.
Προτιμήστε κράνη με πιστοποιήσεις και κατασκευασμένα από σωστά υλικά. Μην επιλέγετε ένα ελαφρύ ή άνετο κράνος εάν δεν είναι ασφαλές.
Επίσης, να επιλέγετε κράνη με πολλούς αεραγωγούς, είναι πολύ σημαντικό να αερίζεται η περιοχή που εφάπτεται το κράνος στο κεφάλι σας.
Εάν επιλέγετε κράνος για το παιδί σας, να βεβαιωθείτε πως είναι όμορφο και του αρέσει, είναι σημαντικό ώστε να το φορά συχνά. Δεν θα θέλατε να το βγάλει με το που θα στρίψει από τη γωνία.
Κάθε κράνος έπειτα από ένα δυνατό χτύπημα θα πρέπει να αντικαθίσταται ακόμη κι αν η ζημιά δεν είναι εμφανής ή φαίνεται μικρή.
Τα παλιά κράνη θα πρέπει επίσης να αντικαθίστανται. Αλλάξτε κάθε κράνος που έχετε για περισσότερο από 3 χρόνια, ακόμη κι αν δεν έχει υποστεί κάποιο χτύπημα.
Μην αφήνετε το κράνος σας σε άμεση έκθεση στον ήλιο (στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) και σε μέρη με μεγάλη θερμοκρασία διότι μπορεί να κάνει το υλικό του πιο ευάλωτο. Να το πλένετε πάντοτε με σαπούνι και νερό και μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά και χημικά.
Το να φοράτε ένα κράνος δε σημαίνει πως θα προστατεύσει το κεφάλι σας σε κάθε περίπτωση. Μην οδηγείτε πιο γρήγορα, πιο επικίνδυνα και με διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως επειδή απλά φοράτε κράνος.

Πηγή:cyclingsantorini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.