Το ποδήλατο αδυνατίζει τις γυναίκες

702 views Leave a comment

Η ποδηλασία μπορεί να βοηθήσει τις 30άρες και τις 40άρες γυναίκες να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος υπό έλεγχο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Αν ήδη όμως έχουν περιττά κιλά, είτε είναι υπέρβαρες είτε παχύσαρκες, την ίδια δράση παρέχει το περπάτημα με γρήγορο βήμα. Το απλό περπάτημα, όμως, δεν βοηθάει.

Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από μελέτη με 116.608 εθελόντριες, οι οποίες ήταν ηλικίας 25 έως 42 ετών το 1989 που άρχισε η μελέτη. Οι ερευνητές τις παρακολούθησαν επί 16 χρόνια (έως το 2005).

Στο πλαίσιο της μελέτης  – γράφουν στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine» – οι εθελόντριες συμπλήρωναν σε τακτά χρονικά διαστήματα ερωτηματολόγια για την υγεία, τη διατροφή, το σωματικό βάρος και τις συνήθειές τους.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπόψη όλους τους πιθανούς παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες εθελόντριες άρχισαν στη διάρκεια της 16ετίας να περπατούν με γρήγορο βήμα ή να κάνουν ποδήλατο επί 30 λεπτά την ημέρα, διατήρησαν αναλλοίωτο το σωματικό βάρος τους ή το μείωσαν κατά λίγα κιλά.

Όσες όμως απλώς άρχισαν να κάνουν περιπάτους, δεν είχαν κάποιο όφελος στο σωματικό βάρος τους. Επιπλέον, όσες μείωσαν το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητάς, πήραν βάρος – από 3 κιλά και πάνω.

«Αυτό δεν σημαίνει πως αν μια γυναίκα αρχίσει να κάνει ποδήλατο ή να περπατάει γρήγορα θα επιστρέψει στο βάρος που είχε όταν ήταν 18 ετών», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αν Λασκ, από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. «Σίγουρα, όμως, θα χάσει κάποια κιλά».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.