Bicycle Film Festival 8-11 Δεκεμβρίου

1011 views Leave a comment

Το Βicycle Film Festival, το επιδραστικότερο ποδηλατικό φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη τότε ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο, ταξιδεύει πλέον σε 27 χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο και επισκέπτεται την πόλη μας με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Προβολές

Μαζί του φέρνει μια επιλογή από τις καλύτερες ποδηλατικές ταινίες της χρονιάς. Συνολικά θα προβληθούν 53 μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που θα μας οδηγήσουν σ’ ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Ανάμεσα στις ταινίες του φετινού προγράμματος ξεχωρίζουν οι:

MONKEY WARFARE – μια ποδηλατική κωμωδία που απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Τορόντο

With my own two wheels – ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ με ήρωες 5 διαφορετικούς ανθρώπους στην Ζάμπια, την Ινδία, τη Γκάνα, την Γουατεμάλα και την Καλιφόρνια, των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα χάρη στο ποδήλατο

MARK ON ALLEN – από τον Spike Jonze για τον Mark Gonzales, ένας από τους σημαντικότερους skateboarders στον κόσμο

Ντοκιμαντέρ όπως το Of Steel, για τον θρυλικό Ιταλό κατασκευαστή Dario Pegoretti, το Racing Towards Red Hook, αφιερωμένο στον πιο διάσημο ανεπίσημο αγώνα fixed gear στον κόσμο, το Red Hook Criterium της Νέας Υόρκης αλλά και το Smile for Future, το ταξίδι 2 διάσημων Ιαπώνων αθλητών bmx στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι περιοχές της χώρας τους.

Ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ όπως το Trans Andes Challenge, ένα ποδηλατικό οδοιπορικό στα βουνά της Χιλής και της Παταγονίας, τοJacartarck για την ανέλπιστα μεγάλη σκηνή fixed gear της Τζακάρτα και το Bikelordz: stunts and styles from Accra, Ghana για τους freestyle ποδηλάτες / showmen της Γκάνα

Και ακόμα animation, μουσικά video και μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες των 11 χρόνων του BFF.

Tρέιλερ για όλες τις ταινίες του Φεστιβάλ μπορεί να δει κανείς στο www.bicyclefilmfestival.com 

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα δράσεων του φετινού φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης:

Εικαστική έκθεση Spoked!

Η έκθεση SPOKED! 2011, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο six d.o.g.s., είναι μια συγκέντρωση αφηγήσεων και εικόνων με αφετηρία το ποδήλατο. Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τις ποδηλατικές πρακτικές, τις κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από το ποδήλατο καθώς και την ιδιότητά του όχι μόνο ως μέσου μετακίνησης αλλά και ως πλατφόρμας κοινωνικής σκέψης.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Καλύβας, Ηλίας Μερτής, Βαγγέλης Παράβας και Ευθύμης Kosemud Σανίδης, ο εικαστικός και καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάριος Σπηλιόπουλος, οι ομάδες Arbit City Group και GPO crew, οι street artists ICNOC και MOKA.

Πηγή:bncycling.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.