Γυμναστείτε για να μην κρυολογήσετε!

1178 views Leave a comment

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι ένας τρόπος ν’ αποφύγετε ένα κοινό κρυολόγημα είναι μέσω της σωματικής άσκησης;

Έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου Appalachian στην Νότια Καρολίνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα, απέδειξε ότι όσοι αθλούνται συστηματικά έχουν τις μισές πιθανότητες να αρρωστήσουν.   Στην περίπτωση δε, που νοσήσουν, τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα συγκριτικά με όσους δεν ασκούνται.  Το είδος της άσκησης, μάλιστα, δεν χρειάζεται να είναι έντονο για να λειτουργήσει ευεργετικά στον οργανισμό, ενισχύοντας, επί της ουσίας, το ανοσοποιητικό σύστημα.

  Για την εν λόγω μελέτη, οι αμερικανοί ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να καταγράψουν τον όποιο βήχα ή φτέρνισμα είχαν μέσα σε περίοδο τριών μηνών από το φθινόπωρο έως και το χειμώνα. Παράλληλα, κατέγραφαν τη συχνότητα με την οποία γυμνάζονταν, τις διατροφικές τους συνήθειες, καθώς  και όσα γεγονότα τους προκαλούσαν στρες.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι όσοι αθλούνταν πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, αρρώστησαν κατά μέσο όρο για πέντε ημέρες, ενώ εκείνοι που δεν αθλούνταν καθόλου ή γυμνάζονταν λίγο έμειναν 9 ημέρες στο κρεβάτι.
Επιπλέον, τα συμπτώματα του κρυολογήματος ήταν ηπιότερα για όσους είχαν τη γυμναστική ενταγμένη στο καθημερινό τους πρόγραμμα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι  άνδρες και δη οι παντρεμένοι, οι οποίοι εμπεριέχουν τα φρούτα στο διαιτολογιό τους, έχουν την τάση να νοσούν σπανιότερα.
Ακόμα και εάν διανύετε, λοιπόν, την 7η ή την 8η δεκαετία της ζωής σας, δεν είναι αργά να αρχίσετε να απολαμβάνετε τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία σας.
Βρείτε τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει στην καθημερινότητά σας, όπως το να κυκλοφορείτε με ποδήλατο, να ανεβαίνετε με τα πόδια τις σκάλες, να δουλεύετε στον κήπο και κάντε τα περιστατικά της γρίπης …«μακρινό παρελθόν»!

Πηγή:mednutrition.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.