Ασκήσου καλύτερα σαν… γυναίκα

1160 views Leave a comment

Λάβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του σώματός σου στην άσκησή σου! Μόνο έτσι θα αποκομίσεις τα μέγιστα οφέλη από την άσκησή σου, προστατεύοντας ταυτόχρονα με το σωστό τρόπο τον εαυτό σου.
Η Νίκι Γουέιτμαν, μία από τις κορυφαίες ειδικούς στη φυσική κατάσταση στη Μ. Βρετανία, συγγραφέας πολλών βιβλίων πάνω στη διατροφή και στο fitness και προσωπική γυμνάστρια πολλών διασημοτήτων, επισημαίνει:

– Ο μηνιαίος κύκλος σου επηρεάζει το πόσο λίπος καις. Μία εβδομάδα μετά την περίοδό σου, τα επίπεδα των οιστρογόνων είναι χαμηλότερα και καις λιγότερο λίπος, γι’ αυτό εκτέλεσε πιο ήπια άσκηση, π.χ., ανάσας γιόγκα. Μία εβδομάδα πριν από την περίοδό σου, μπορείς να καις μέχρι και 30% περισσότερο λίπος ανά συνεδρία, οπότε προτίμησε να κάνεις έντονη άσκηση, π.χ., ποδηλασία.

– Εάν γυμνάζεσαι με ποδήλατο, αγόρασε σέλα για γυναίκες, που είναι σχεδιασμένη για να ταιριάζει στη λεκάνη σου. Αυτό γιατί η ποδηλασία για πολλή ώρα καθισμένη σε λάθος σέλα μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος σε αυτή την περιοχή, προκαλώντας βλάβη στα νεύρα, Μπορεί ακόμη και να «καταστρέψει» τους οργασμούς σου! Όσο πιο πολλή ώρα διαρκεί η πίεση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μακρόχρονης βλάβης.

– Επίλεξε την προπόνηση με βάρη. Έτσι, θα σφίξεις την κοιλιά σου, αφού το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευκίνητο από αυτό στους γοφούς. Επίσης, προσπάθησε να περπατάς με μπατόν του σκι ή να φοράς γιλέκο με βάρη. Η επιπλέον αντίσταση θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να δυναμώσεις τα κόκαλά σου.

– Μην κρατάς την αναπνοή σου ενώ ασκείσαι. Η βαθιά, χαλαρή αναπνοή αυξάνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων και μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στο σώμα, βοηθώντας σε να γυμνάζεσαι πιο αποτελεσματικά.

Πηγή:shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.