Cyprus Sunshine Cup #1 – Βορόκλινη, Λάρνακα

1061 views Leave a comment

Την Κυριακή 19/2/2012 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος από τους τρεις  διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας Cyprus Sunshine Cup 2012.

Ο αγώνας έγινε στο λόφο δίπλα απο την Κοινοτητα της Ορόκλινης κάτω από ένα ηλιόλουστο ουρανό.  Στις γυναίκες τη νίκη πήρε  η Δανέζα Annika Langvad, παγκόσμια πρωταθλήτρια,  αφήνοντας στη δεύτερη θέση, την Γερμανίδα ολυμπιονίκη Sabine Spitz και την Τσέχα Tereza Hurikova.

Στους άντρες τη νίκη πήρε με ένα θεαματικό σπριντ ο Τσέχος παγκόσμιος πρωταθλητής Jaroslav Kulhavy. Κέρδισε στο «νήμα»-με δυο δευτερόλεπτα διαφορά, τον Ελβετό Fabian Giger ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βρετανός Liam Killeen με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον Giger.
Οι αγώνες έγιναν σε πέντε γύρους των 6,01 χιλιομέτρων για τους άντρες ποδηλάτες και τέσσερις για τις γυναίκες αθλήτριες, στα απότομα βουνά της Ορόκλινης και ήταν πραγματικά θεαματικοί.

Τα μηχανικά προβλήματα επηρέασαν τον αγώνα των γυναικών, στον οποίο συμμετείχαν 40 αθλήτριες. Οι  Sabine Spitz ,  Tereza Hurikova και Annika Langvad κινήθηκαν μαζί σε group στον 2ο γύρο από τους 4. Η Blaza Klemencic (Felt Oetztal X-Bionic) ήταν αρχικά  μπροστά, αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω.

Στον 2ο γύρο, η Langvad επιτάχυνε ενώ η  Hurikova είχε ένα μηχανικό πρόβλημα με την αλυσίδα της. Στη συνέχεια όμως η Langvad έπαθε λάστιχο και η Spitz με τη Hurikova την έφτασαν.

Τα μηχανικά προβλήματα για την Hurikova δεν είχαν τελειώσει και έτσι η Langvad απομακρύνθηκε, ενώ η Spitz είχε την τρίτη θέση. Ωστόσο, η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης μείωσε την διαφορά της από τη Hurikova ενώ η Langvad, οδηγώντας μόνη, έφτασε στη  νίκη με χρόνο 1:20:09.

“Πέρυσι, τα έδωσα όλα στον πρώτο αγώνα, αλλά αυτή τη φορά,  προσπάθησα να κρατήσω δυνάμεις”, δήλωσε η Langvad.  “Είναι εκπληκτικό να τρέχω με τις άλλες αθλήτριες που είναι επίσης πολύ δυνατές. Ένοιωθα πάρα πολύ καλά και τελικά τα κατάφερα.”

Η Spitz, η οποία τερμάτισε δεύτερη με 1:21:51, είπε, «ένιωθα καλά,  αναγνωρίζω το όφελος των προπονήσεων που έκανα στα training camps (South Africa, Engadin και Gran Canaria). Αυτό που ακόμα μου λείπει είναι η ικανότητα να αλλάζω το ρυθμό μου. Υπήρξαν ορισμένα κομμάτια όπου έχασα χρόνο. Αλλά στο τέλος, είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόδοσή μου. Είναι κρίμα για την Tereza , που ήταν πολύ δυνατή σήμερα. “

Στο τέταρτο και τελευταίο γύρο, η προβληματική αλυσίδα της Hurikova τελικά έσπασε. Ευτυχώς, δεν ήταν πολύ μακριά από τη tech zone κι έτσι μπόρεσε και κράτησε την τρίτη θέση τερματίζοντας σε 1:23:09.

“Είμαι λίγο στενοχωρημένη”, δήλωσε η Hurikova. “Μετά από τόσο καιρό χωρίς μια νίκη, είναι κρίμα να σε σταματάει ένα μηχανικό πρόβλημα. Σήμερα το σώμα μου λειτούργησε πολύ καλά. Τουλάχιστον είμαι ευχαριστημένη που κράτησα την τρίτη θέση, καθώς δεν ήμουν πολύ μακριά από την tech zone . “

Μόλις τρία δευτερόλεπτα πίσω από την Hurikova, η Klemencic τερμάτισε τέταρτη ενώ η πρώην πρωταθλήτρια  Ευρώπης Katrin Leumann (Ghost Factory Racing ) ήρθε πέμπτη (1:24:07).


Οι επόμενοι αγώνες του Cyprus Sunshine Cup 2012 θα γίνουν στις 24 μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου στο Μαχαιρά ενώ στις 4 Μαρτίου θα γίνει ο τελευταίος αγώνας στην Αμαθούντα- Αγιο Τύχωνα. Οι αγώνες στο Μαχαιρά, τα «Αυξεντεια» είναι αφιερωμένοι στον ήρωα της ΕΟΚΑ Σταυραετό Γρηγόρη Αυξεντίου
Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας.Υποστηρικτές του Cyprus Sunshine Cup 2012 είναι οι Κοινότητες Βορόκλινης, Καπέδων και Αγίου Τύχωνα ενώ στηρίζουν και οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού. Χορηγοί είναι οι PriceWaterhouseCoopers, Atlantic Insurance, Garmin, Ελληνική Τράπεζα και Super Home Center. Την προσπάθεια επίσης στηρίζουν οι Φούρνοι Ζορπάς, Lawi Cycling Wear, Delta Wings. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Πολίτης, το Cysports Channel και το Rockyroads.net. Επίσημος αερομεταφορέας είναι η Cyprus Airways.

Elite women Χρόνος
1 Annika Langvad (Den) Easton Rockets 1:45:39
2 Blaza Klemencic (Slo) Felt Otztal X-Bionic 0:05:07
3 Kristine Nørgaard (Den) HMTBK 0:09:08
4 Janka Stevkova (Svk) CK Epk Dohnany 0:11:08
5 Anne Terpstra (Ned) MPL Specialized MTB Team 0:12:17
6 Rie Katayama (Jpn) Specialezed JPN 0:12:18
7 Laura Turpijn (Ned) Dutch National Team 0:12:55
8 Tatjana Dold (Ger) Easton Rockets 0:14:14
9 Iana Belomoyna (Ukr) 0:15:36
10 Asa Erlandsson (Swe) Swedish National Team 0:16:06
11 Melanie Spath (Ger) Cycleways 0:16:49
12 Githa Michiels (Bel) Trek Kmc Trade Team 0:17:22
-1lap Krista Park (USA) Cannondale/Notubes 0:17:44
-1lap Oxana Rybakova (Rus)
-1lap Maaris Meier (Est) Nissan Proshop Team
-1lap Nicoletta De Jager (Ned) Rijwielpaleis Mountainbike Team
-2laps Maria Osl (Aut) Fischer-BMC
-2laps Elena Gogoleva (Rus)
-2laps Dosa Eszter (Hun) Vitalitas Se
-2laps Ekaterina Anoshina (Rus) Primorskiy District
-2laps Viktoriya Sultanova (Ukr) C.C. Roma
-2laps Marta Terershchuk (Ukr)
-2laps Stephania Magri MTA19771009 Squadra Donne
-2laps Michaela Malarikova (Svk) CK Suicmub Bratislava
-3laps Natasha Barry (GBr) Progression Fitness
-4laps Jelena Petrova (Lat)
-4laps Emmy Thelberg (Swe) Swedish National Team
DNF Michelle Hediger (Swi) Fischer-BMC
DNS Anneke Beerten (Ned) Milka-Trek
DNS Demetra Antoniou (Cyp)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.