ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ BREVETS από 200km εως 1000km

1622 views Leave a comment

1. Μόνο το Audax Club Parisien έχει τη παγκόσμια αποκλειστικότητα της διοργάνωσης των brevets. Η καταχώρηση των στοιχείων των brevets έχει ξεκινήσει από το 1921 και συνεχίζεται αδιάπτωτα έως σήμερα.

2. Τα brevets είναι ποδηλατικές εκδηλώσεις ανοιχτές σε κάθε ερασιτέχνη ποδηλάτη. Οι κάτω των 18 χρειάζονται γονική συναίνεση και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα. Στις διοργανώσεις αυτές μπορεί να λαμβάνει μέρος οποιοδήποτε όχημα κινείται αποκλειστικά με ανθρώπινη δύναμη, δεν κάνει θόρυβο και έχει μέγιστο πλάτος 2 μ. Τα διθέσια/πολυθέσια οχήματα μετρούν ως μία συμμετοχή.

3. Κάθε ποδηλάτης πρέπει να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά από τον ασφαλιστικό φορέα που ανήκει.

4. Για να συμμετέχει κάποιος συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση και πληρώνει το ανάλογο κόστος συμμετοχής που έχει ορίσει ο διοργανωτής. Παραλαμβάνει χάρτη με την καθορισμένη διαδρομή ή γραπτό κείμενο με λεπτομερή γεωμετρική περιγραφή της διαδρομής. Ωστόσο καλό είναι να θυμάται κάθε αθλητής ότι τα brevet περιλαμβάνουν και το στοιχείο του προσανατολισμού του ποδηλάτη.

5. Κάθε ποδηλάτης πρέπει να είναι αυτάρκης . ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οχήματα συνοδείας και η οποιαδήποτε παροχή βοήθειας κατά το μήκος της διαδρομής. Υποστήριξη επιτρέπεται ΜΟΝΟ στα σημεία ελέγχου. Οποιαδήποτε παραβίαση επιφέρει αποκλεισμό. Αν υπάρχουν οχήματα συνοδείας θα πρέπει να ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.

6. Κατά την διάρκεια του brevet οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και υπακούουν στους κανόνες του Κ.Ο.Κ. Το Audax Club Parisien και οι διοργανωτές σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνοι για οποιοδήποτε ατύχημα η απώλεια συμβεί.

7. Σε περίπτωση που υπάρχουν μειωμένες συνθήκες φωτισμού, αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας , οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν λευκό ή κίτρινο φως μπροστά, σταθερό κόκκινο φως πίσω και να φορούν ανακλαστικό γιλέκο ή ανακλαστική ζώνη ή ανακλαστικές λωρίδες. Έλεγχος για τον συγκεκριμένο εξοπλισμό θα γίνεται στην έναρξη κάθε διοργάνωσης. Οποιαδήποτε παράληψη θα σημαίνει τον άμεσο αποκλεισμό του αθλητή.

8. Στην εκκίνηση κάθε συμμετέχων σφραγίζει την κάρτα διαδρομής του συγκεκριμένου brevet. Σε κάθε control πρέπει να σφραγίζεται η κάρτα εφόσον περνάει εντός των χρονικών ορίων που αναγράφονται .Στον τερματισμό παραδίδονται όλες οι κάρτες. Για τις διοργανώσεις της ΠΕΠΑ οι κάρτες διατίθενται μόνο από το Audax Club Parisien και επιστρέφονται στον αθλητή (μαζί με το μετάλλιο, αν έχει ζητηθεί), μόλις επιστραφούν από την Γαλλία. Επειδή κάθε κάρτα είναι χειρόγραφη, δυστυχώς δεν γίνεται να αντικατασταθεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κατά την μεταφορά της.

9. Η μέγιστη χρονική διάρκεια των brevets είναι ανάλογη των αποστάσεων, 200km 13:30// 300km 20:00// 400km 27:00// 600km 40:00// 1000km 75:00. Οι αθλητές πρέπει να τερματίζουν μέσα στα χρονικά όρια που αναγράφονται στην κάρτα διαδρομής. Εάν φτάσουν νωρίτερα, ο χρόνος που θα αναγράφεται είναι το άνοιγμα του τερματισμού (το ίδιο ισχύει και για τα κοντρόλ). Εάν ωστόσο φτάσουν μετά το όριο του κλεισίματος αποκλείονται. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φτάσει σε σημείο ελέγχου εκτός χρονικού ορίου εξαιτίας απρόβλεπτων συνθηκών (για παράδειγμα αν έχει κλείσει κάποιος δρόμος ή έχει σταματήσει για να βοηθήσει σε κάποιο ατύχημα) η διοργανώτρια αρχή μπορεί να του επιτρέψει να συνεχίσει με την προϋπόθεση μέχρι το επόμενο (ή τα δύο επόμενα) κοντρόλ να φτάσει εντός χρόνου. Κακή φυσική κατάσταση του αθλητή ή του εξοπλισμού του, πείνα, κούραση και νύστα δεν θεωρούνται απρόβλεπτες συνθήκες και δεν ευσταθούν ως λόγοι για να δοθεί άδεια ώστε να συνεχίσει. Σε τέτοια περίπτωση, ακόμα κι αν τερματίσει ο αθλητής θεωρείται άκυρος.

10. Αν ο αθλητής χάσει την κάρτα του κατά την διαδρομή, ή δεν την σφραγίσει σε όλα τα σημεία ελέγχου (μέσα στα χρονικά όρια) θεωρείται άκυρος, όσα χιλιόμετρα κι αν έχει διανύσει. Κάθε ποδηλάτης είναι υπεύθυνος για να σφραγιστεί η κάρτα του και να αναγράφονται σωστά η ημερομηνία και οι ώρες που περνάει από τα κοντρόλ. Οι χρόνοι πάνω στις κάρτες έχουν ακρίβεια λεπτού. Το σπριντ στο τερματισμό δεν έχει νόημα. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να περιλαμβάνουν κρυφά controls, όπως και οχήματα που θα ελέγχουν τους ποδηλάτες. Δικαίωμα επίσης των διοργανωτών είναι να έχει σημεία ελέγχου χωρίς μέλος διοργανώτριας αρχής. Στην περίπτωση αυτή, κάθε αθλητής θα πρέπει να παίρνει ταμιακή απόδειξη ή σφραγίδα από οποιοδήποτε κατάστημα έχει οριστεί (βενζινάδικο, παντοπωλείο, καφετέρια κτλ). Σε περιπτώσεις που είναι αδύνατον να πάρει ο αθλητής σφραγίδα (για παράδειγμα αν φτάνει σε τέτοιου είδους κοντρόλ πολύ αργά το βράδυ και είναι κλειστό) μπορεί να τηλεφωνήσει ή να στείλει μήνυμα από το κινητό του στο αμέσως επόμενο κοντρόλ, αναφέροντας πού είναι και περιγράφοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του σημείου που βρίσκεται.

11. Η κάρτα διαδρομής αφού επικολληθεί το αυτοκόλλητο με τον αύξοντα αριθμό τερματισμού σε brevet της συγκεκριμένης απόστασης από το Audax Club Parisien επιστρέφεται στο συμμετέχοντα. Τα brevets δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα γι’ αυτό και δεν υπάρχει διαφορετική βράβευση για τους πρώτους τερματίζοντες. Υπάρχουν αναμνηστικά μετάλλια του Audax Club Parisien ανάλογα με την απόσταση, τα οποία μπορεί να παραγγείλει ο ποδηλάτης προπληρώνοντας την αξία τους. Τα μετάλλια είναι μπρούτζινα για τα 200 χλμ, επάργυρα για τα 300 χλμ., από βερμιγιόν για τα 400 χλμ., χρυσό για τα 600 χλμ. και ασημένιο για τα 1000 χλμ. Ο σχεδιασμός των μεταλλίων αλλάζει μετά από κάθε ΡΒΡ (ανά τετραετία) και η τιμή τους καθορίζεται από την διοργανώτρια αρχή.

12. Super Randonneur: Αυτός ο τίτλος κερδίζεται από ποδηλάτες οι οποίοι έχουν τερματίσει σε σειρά brevet 200, 300, 400 και 600 χλμ, μέσα στην ίδια χρονιά ή έχουν προκριθεί στο ΡΒΡ. Οι μεγαλύτερες αποστάσεις δεν δίνουν πρόκριση για μικρότερες. (Για παράδειγμα, αν κάποιος κάνει δύο τρακοσάρια και κανένα διακοσάρι, το τρακοσάρι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το διακοσάρι).

13. Σε περίπτωση που κάποια brevet έχουν κοινές διαδρομές (ή η διαδρομή του ενός αποτελεί μέρος της διαδρομής του άλλου) κάθε ποδηλάτης μπορεί να ορίσει μόνο μία συμμετοχή και να πάρει μόνο ένα μετάλλιο.

14. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να θέτει συγκεκριμένους όρους για την συμμετοχή σε διοργανώσεις των 300 χλμ. και άνω, προκειμένου να προστατεύσει τους μη έμπειρους αναβάτες από κινδύνους εξαιτίας άγνοιας ή έλλειψης προετοιμασίας.

15. Κάθε προσπάθεια παραβίασης των κανόνων ή οποιαδήποτε μη αθλητική συμπεριφορά, επιφέρει αποκλεισμό του ποδηλάτη σε μελλοντικές εκδηλώσεις της ΠΕΠΑ, των Randonneurs Mondaux και του Audax Club Parisien.

16. Κάθε τιμωρημένος αθλητής μπορεί να ασκήσει έφεση εντός 72 ωρών μετά την λήξη του γεγονότος και η διοργανώτρια αρχή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εντός 10 ημερών.

17. Για κανονισμούς και διαδικαστικά θέματα που δεν καλύπτονται από το παρόν έγγραφο, οι αθλητές μπορούν ν’ απευθύνονται στην αρμόδια αρχή.

18. Τα brevet είναι μια δοκιμασία του σώματος και του πνεύματος και κάθε αθλητής οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να λάβει μέρος. Σε περίπτωση που κάποιος εγκαταλείψει, η διοργανώτρια αρχή δεν έχει υποχρέωση να τον μεταφέρει κάπου.

19. Επειδή οι διαδρομές είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, ευθύνη του κάθε αθλητή είναι να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά που να τιμά τον ίδιο, αλλά και το αθλητικό πνεύμα που διέπει τις διοργανώσεις μας.

Πηγή: www.pepa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.