Οδηγίες εκμάθησης MTB για γυναίκες

1008 views Leave a comment

Άνδρες. Είναι σίγουρα χρήσιμοι. Ακούραστοι, μας βοηθούν με τα βαριά αντικείμενα και πάντα πρόθυμοι να μας επισκευάσουν την ανάρτηση του MTB μας. Αλλά σε ένα θέμα έχουμε πρόβλημα: όταν προσπαθούν να μας μάθουν τα μυστικά του ΜΤΒ.
Στο εξωτερικό υπάρχουν προγράμματα εκμάθησης ΜΤΒ ειδικά για γυναίκες. Οι γυναίκες που παρακολουθούν τέτοια μαθήματα όταν ρωτηθούν για το λόγο που παίρνουν μέρος σε αυτά τα σεμινάρια απαντούν: “Θέλω…να πηγαίνω γρηγορότερα, να στρίβω καλύτερα, να ανεβαίνω τεχνικές ανηφόρες, να κάνω σωστές αλλαγές και γενικά να οδηγώ το ποδήλατό μου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. ”

Και καταλήγουν λέγοντας:
“Την τελευταία φορά που πήγα με το φίλο μου ποδηλασία…,”
“… με έπεισε να κατέβω έναν πολύ απότομο λόφο και έπεσα.”
“… μου έλεγε συνέχεια να πάω πιο γρήγορα και έπεσα. ”
“… με έπεισε να δοκιμάσω ένα άλμα κι έπεσα.”

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην πρώτη βόλτα με κουμπωτά πεντάλ, ο φίλος μας να επιλέγει ένα στενό μονοπάτι το οποίο συχνά είναι απόκρημνο από την μία πλευρά. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πέσουμε, αφού δεν θα καταφέρουμε να ξεκουμπώσουμε.

Οι άντρες δεν είναι σκληροί. Απλά άνδρες και γυναίκες μαθαίνουν διαφορετικά. Τα περισσότερα αγόρια μαθαίνουν μόνα τους να οδηγούν ποδήλατο με την τεχνική: πέφτω τώρα και ρωτάω μετά. Αυτό περιλαμβάνει πολλές πτώσεις και μετά την 100η προσπάθεια έχουν γίνει πλέον ειδικοί στην οδήγηση και τις μεγάλες ταχύτητες. Μια παρόμοια προσέγγιση χρησιμοποιείται για να μάθουν να κάνουν άλματα και να χρησιμοποιούν τα φρένα.

Αγόρια προσέξτε: Οι γυναίκες δεν μαθαίνουν με αυτό τον τρόπο.
Κορίτσια προσέξτε: Τα αγόρια το ξεχνούν αυτό και πρέπει να τους το θυμίζουμε.

Με αυτά κατά νου, παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη βελτίωση της οδήγησής σας. Θυμηθείτε αυτά τα πρακτικά σημεία την επόμενη φορά που ένας άνδρας σας προτείνει να σας διδάξει κάτι όταν βρεθείτε μαζί για ποδηλασία.

• Το ότι σκέφτεστε ότι μία διαδρομή με απότομες κλίσεις δεν είναι και η ιδανικότερη για ζέσταμα δεν σας κάνει να φαίνεστε αδύναμη αλλά αντίθετα δείχνει ότι είστε μία γυναίκα με νοημοσύνη που προσεγγίζει την ποδηλασία με μέτρο και λογική και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό.

• Πηγαίνοντας γρηγορότερα δεν σας κάνει και καλύτερη. Θα πρέπει αρχικά να γίνετε καλύτερη και μετά να πάτε γρηγορότερα. Αυτή είναι η σειρά.

• Ανεβαίνοντας μία απότομη ανηφόρα και αμέσως μετά κατεβαίνοντας την με τα μάτια κλειστά από φόβο δεν βελτιώνεις την τεχνική σου. Χρειάζεται να εξασκηθείς σε ένα πιο οικείο για σένα τερέν. Με αυτό τον τρόπο εστιάζεις περισσότερο στον χειρισμό και όχι στην επιβίωση.

• Εάν δεν θέλετε, δεν χρειάζεται να κάνετε άλματα. Ποτέ.

• Είναι καλό να προκαλείτε τον εαυτό σας, αλλά ο κύριος στόχος της ορεινής ποδηλασίας είναι να το απολαμβάνετε.

Καλή τύχη κυρίες και να το διασκεδάζετε, αυτός και μόνο αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε.

Laura Williamson, Νέα Ζηλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.