Οι Ποδηλάτ(ισσ)ες που έκαναν το ποδήλατο μόδα στην πόλη!

1136 views Leave a comment

Μια ανοικτή συνέλευση ποδηλατ(ισσ)ών στην Αθήνα που προσπαθεί με ακτιβίστικους και όχι μόνο τρόπους να προωθήσει την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη
.Το Φθινόπωρο του 2005 οργάνωσαν την πρώτη ποδηλατοπορεία τους στην Αθήνα με βασικό αίτημά να επιτρέπεται το ποδήλατο στον ΗΣΑΠ. Σήμερα, η ομάδα τους έχει μεγαλώσει πολύ (το site αριθμεί περίπου 8.000 μέλη) και λειτουργεί βασιζόμενη στην αρχή της συλλογικότητας με συνελεύσεις που γίνονται δύο φορές το μήνα. Όπως αναφέρουν οι Ποδηλάτ(ισσ)ες η αλληλεγγύη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση των ποδηλατών σε μια πόλη σαν την Αθήνα παραδομένη στα αυτοκίνητα.

Έχουν καταφέρει από εκεί που το να κυκλοφορείς με ποδήλατο στην πόλη ήταν γραφικό, τώρα να γίνει μόδα! Κάνοντας ποδήλατο στην πόλη μπορείς να την δεις με διαφορετικό μάτι, στην Αθήνα υπάρχουν πολλές γωνιές που έχουν μαγεία και με το ποδήλατο μπορείς να τις ανακαλύψεις όπως αναφέρουν οι Ποδηλάτ(ισσ)ες!

Εάν θέλεις και εσύ να τους συναντήσεις, θα τους βρεις κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη του μήνα στις 20:00 στο Πεδίο του Άρεως το καλοκαίρι και στο Πολυτεχνείο το χειμώνα.

Στο site www.podilates.gr μπορείς να βρεις πληροφορίες για παλαιότερες δράσεις τους.

Τα πιο σημαντικά αιτήματα τους είναι:

  • Να επιτραπεί η μεταφορά των ποδηλάτων από το Μετρό.
  • Να υλοποιηθεί δίκτυο ποδηλατόδρομων.
  • Να αλλάξει ο αναχρονιστικός ΚΟΚ.

Εδώ μπορείς να δεις το φυλλάδιο θέσεων τους σε μεγάλη ανάλυση για εκτύπωση, και για την οθόνη.
Τα πρακτικά των συναντήσεών τους μπορείς να τα βρεις εδώ.

Επικοινωνία
Η ενημέρωση για καινούριες εκδηλώσεις, εξελίξεις, ποδηλατοπορείες, ανακοινώσεις, δράσεις των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ στην Αθήνα για το ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό γίνεται μέσω mailing list. Για να ενημερώνεσαι εγκαίρως για τις επόμενες δράσεις μπορείς να εγγραφτείς στη mailing list: podilato-subscribe@yahoogroups.com.

Για να επικοινωνήσεις μαζί τους στείλε mail στο: podilates@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.