Μάθημα ζωής από τη ποδηλάτισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Τζοάνα Ρόουσελ

736 views Leave a comment

Τη γενναία απόφαση να ανέβει στο βάθρο των νικητών χωρίς την περούκα της πήρε η Βρετανίδα ποδηλάτισσα, Τζοάνα Ρόουσελ.

Η 23χρονη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό πουρσουίτ των Ολυμπιακών Αγώνων, διαγνώστηκε στα 13 της πως πάσχει από αλωπεκία, μια πάθηση της κεφαλής που σε κάνει να χάνεις τα μαλλιά σου. Αγωνίζεται πάντα φορώντας είτε το κράνος της είτε περούκα, ωστόσο αυτή τη φορά -και μπροστά σε 17 εκατ. τηλεθεατές από όλο τον κόσμο, αποφάσισε να εμφανιστεί ακριβώς όπως είναι. «Απλώς, έτσι είμαι εγώ. Όταν κατεβαίνω από το ποδήλατο και βγάζω το κράνος μου έτσι είμαι. Ήταν σουρεαλιστική η στιγμή, με εμένα στο βάθρο. Στην αρχή ήταν δύσκολο. Χαίρομαι, όμως, που την απόφασή μου συμμερίστηκαν πολλοί άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο. Κάποιοι μου έγραψαν πόσο πολύ τους βοήθησα. Μία μητέρα μου έστειλε γράμμα, στο οποίο μου έλεγε πόσο πολύ ανησυχούσε για την κόρη της, που πάσχει από την ίδια ασθένεια, πριν με δει. Τώρα, αισθάνεται περισσότερο αισιόδοξη για το μέλλον».

Για το γεγονός πως συνηθίζει να κυκλοφορεί με περούκα, πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι κάνουν εύκολα υποθέσεις για την απώλεια των μαλλιών μου. Απλώς, μου αρέσει να δείχνω πιο θηλυκή». Η Ρόουσελ αναφέρθηκε και στα παιδικά χρόνια της και συγκεκριμένα τη στιγμή που έμαθαν οι γονείς της για την αλωπεκία: «Σε αυτή την ηλικία, των 13, δεν καταλαβαίνεις πολλά. Θυμάμαι τη μητέρα μου και τον πατέρα μου να κλαίνε και να αναρωτιούνται γιατί συνέβη σε εμάς αυτό. Αλλά εγώ δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Πλέον, κατανοώ πως είμαι διαφορετική. Παλιότερα συνήθιζα να λέω στον εαυτό μου πως είναι κάτι προσωρινό, πως θα φύγει. Τα χρόνια πέρασαν και τίποτα δεν άλλαξε, φυσικά. Έτσι, συνειδητοποίησα πως δεν έπρεπε να κρύβομαι από αυτό, αλλά να το αντιμετωπίσω. Δεν αισθάνομαι αμήχανα πλέον. Απλώς, είμαι έτσι».

Πηγή:procycling.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.