Τρικέφαλος βραχιόνιος: Aπό τους πιο δύσκολους μύες στο γυναικείο σώμα

1287 views Leave a comment

Ο τρικέφαλος βραχιόνιος βρίσκεται στο πίσω και από κάτω μέρος του βραχίονα. Εμφανίζει τρεις κεφαλές, τη μακρά που ξεκινά – εκφύεται από την ωμοπλάτη, την έξω και την έσω που ξεκινούν – εκφύονται από το βραχιόνιο οστό. Οι τρεις κεφαλές ενώνονται και ο τρικέφαλος μυς καταλήγει – καταφύεται στο ωλέκρανο. Με την ενέργεια του εκτείνει τον πήχη. Με απλά λόγια, είναι ο μυς που όταν σηκώνουμε το χέρι και το κουνάμε «κρέμεται» ενοχλητικά! Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο γυναικείο σώμα και θέλει πολλή και συνεχόμενη δουλειά για να ενδυναμώσει και να διατηρηθεί φυσικά.

Παρακάτω σας προτείνουμε 3 πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για αυτό το δύσκολο σημείο:

Εκτάσεις τρικέφαλου με αλτήρα ή λάστιχο. Κρατάμε το όργανο που θα επιλέξουμε με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι. Λυγίζουμε τον αγκώνα φέρνοντας την παλάμη στο μέτωπο και τεντώνουμε διαγώνια και προς τα πάνω. Εάν τα κιλά είναι λίγα, κάντε πολλές επαναλήψεις μέχρι να νιώσετε κάψιμο στο πίσω μέρος του χεριού.

Βυθίσεις. Καθίστε στον καναπές σας ή σε μία καρέκλα και τοποθετήστε τις παλάμες σας δίπλα στο σώμα και ακριβώς κάτω από τους ώμους. Στηριχτείτε στα χέρια και σηκώστε την λεκάνη σας. Λυγίστε αγκώνες κρατώντας τους κλειστούς κοντά στο σώμα, κατόπιν τεντώστε πάλι τα χέρια. Πολύ δύσκολη άσκηση οπότε μην απογοητευτείτε εάν δεν μπορείτε να κάνετε πολλές επαναλήψεις. Ξεκινήστε με 10-15 και σταδιακά κάθε εβδομάδα προσθέστε 5 ακόμα.

Push ups τρικέφαλου. Γιατί υπάρχουν και τα κλασικά push ups τα οποία ενδυναμώνουν τους θωρακικούς μύες και το μπροστινό μέρος του ώμου. Στεκόμαστε σε στήριξη στα 4 άκρα, μεταφέρουμε τα χέρια μας «1 βήμα» πιο μπροστά φέρνοντας και την λεκάνη σε ευθεία με το υπόλοιπο σώμα. Είναι σημαντικό οι αγκώνες μας να βρίσκονται κοντά στο σώμα, σχεδόν να ακουμπούν τα πλευρά μας. Λυγίζουμε πάλι τα χέρια με τους αγκώνες να κοιτούν προς τα πίσω. Δεν χρειάζεται να φτάσετε το πάτωμα γιατί είναι δύσκολη άσκηση, δοκιμάστε να κατεβείτε την μισή απόσταση.

Μπορείτε να παραλείψετε για αρχή κάποια άσκηση εάν σας φαίνεται δύσκολη αλλά μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Ο επιμένων νικά! Για να μπορείτε να χαιρετάτε άφοβα με τα χέρια ψηλά και όχι σαν την βασίλισσα της Αγγλίας με τα χέρια μαζεμένα!

Κείμενο: Χριστίνα Πανταζοπούλου

Πηγή:queen.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.