Βιβλίο: Velo- 2nd Gear Style : Bicycle Culture and Style

1125 views Leave a comment

Σχετικά με το βιβλίο:
Επιλέγοντας να οδηγήσετε ένα συγκεκριμένο ποδήλατο υιοθετείτε μια στάση και ένα τρόπο ζωής.  Το βιβλίο με τίτλο “Velo-2nd gear ” φωτίζει και αναδεικνύει διαφορετικές σκηνές του σύγχρονου ποδηλατικού πολιτισμού.

 Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πιο εξέχοντα και ασυνήθιστα ποδήλατα που κυκλοφορούν σήμερα και τους κατόχους τους. Από τα κλασικά αγωνιστικά  έως  τα υψηλής τεχνολογίας ποδήλατα και από τα αυστηρά μονοτάχυτα έως τα μοντέρνα ποδήλατα πόλης και τα βαρέως τύπου ποδήλατα για μεταφορά εμπορευμάτων.

velo_bicycle_culture_and_style

Το velo-2nd gear όχι μόνο παρουσιάζει εξωτικούς κατασκευαστές και εξειδικευμένες μπουτίκ αλλά κάνει και ιστορικές περιηγήσεις. Εξηγεί επίσης πώς κάθε ποδηλατικό σκηνικό του βιβλίου καλλιεργεί το δικό του ξεχωριστό κώδικα μέσα από την διαδικασία της επιλογής πλαισίου, jerseys, καπέλων, τσαντών, με την επίσκεψη σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις ή  εγκαταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό, το βιβλίο δείχνει γιατί για όλο και περισσότερους ανθρώπους τα ποδήλατα έχουν αντικαταστήσει τα αυτοκίνητα ως οχήματα που εκφράζουν καλύτερα την ταυτότητά τους.

Η οδήγηση ενός ποδηλάτου είναι εύκολη. Μόλις κάποιος μάθει να κάνει ποδήλατο,  δεν το ξεχνάει ποτέ. Η ποδηλασία μπορεί να γίνει εθισμός -στην καλύτερη των περιπτώσεων – για μια ζωή. Η κατανόηση των διαβαθμίσεων της σύγχρονης  ποδήλατικής κουλτούρας είναι μια πρόκληση. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η επιλογή ενός συγκεκριμένου ποδήλατου – από ένα ρετρό ποδήλατο πόλης έως ένα σύγχρονο ποδήλατο, από ένα ποδήλατο βουνού, ένα ποδήλατο τουρισμού ή ένα μονοτάχυτο  –  συνδέεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

velo-2nd-gear

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.