25η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

1049 views Leave a comment

Ένα τέταρτο του αιώνα πέρασε από τότε που μια παρέα ποδηλατών – μετέπειτα ιδρυτικά μέλη της Π.Ε.Π.Α. – έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257 χλμ, από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, που δεν είναι άλλος από την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».

Πλήθος ποδηλατών προετοιμάζονται όλο το χρόνο για να λάβουν μέρος στο ιστορικά σημαντικότερο – μη ανταγωνιστικό – ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που ξεκινά και φέτος το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 07:30 π.μ. από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματίζει μετά από 12 ώρες στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Οι ραγδαία αυξανόμενες συμμετοχές των τελευταίων ετών και οι απαιτήσεις της διαδρομής που περνά από την Κόρινθο στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Άργους, η ανάβαση του Αχλαδόκαμπου και τέλος η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη επιβάλλουν πέρα από την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους ποδηλάτες, που παρέχονται με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ιατρών, ασθενοφόρων, τοπικών φορέων και πολλών άλλων εθελοντών.

Η εκδήλωση, κορυφώνεται το βράδυ της ίδιας μέρας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης με τις βραβεύσεις αθλητών, χορηγών και όλων των παραγόντων που συνετέλεσαν για μια ακόμη φορά στην ποδηλατική αυτή γιορτή.

25η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ

ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 

Poster!#1(33x48cm)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.