Πρωτότυποι γάμοι με ποδήλατο στη Νέα Υόρκη

1749 views Leave a comment

Στη Νέα Υόρκη η χρήση του ποδηλάτου, κυρίως ως μέσο μετακίνησης, δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη  όσο στις υπόλοιπες Αμερικανικές πόλεις και κυρίως όσο στις Ευρωπαϊκές. Οι ποδηλάτες συνηθίζουν να διαδηλώνουν στους δρόμους του Μανχάταν συχνά πυκνά, καθώς οι υποδομές δεν ευνοούν την ποδηλασία μέσα στην πόλη.

bicycle-wedding2

bicycle-wedding4

Η ανάγκη για πρωτοτυπία και διαφορετικότητα όμως των κατοίκων έβαλε το ποδήλατο στις ζωές τους με ένα άλλο, μη συνηθισμένο τρόπο. Στους γάμους πλέον, η νύφη και ο γαμπρός δεν έρχονται, ούτε φεύγουν με στολισμένα, πολυτελή αυτοκίνητα αλλά με ενοικιασμένα ποδήλατα. Οι διοργανωτές γάμου προτείνουν πλέον το ποδήλατο στο ζευγάρι, όχι μόνο για να μετακινηθούν πριν και μετά την τελετή αλλά και για να κάθονται πάνω σε αυτό κατά τη διάρκεια αυτής!!

bicycle-wedding1

bicycle-wedding

Προφανώς πρόκειται για μια νέα μόδα που ελάχιστη σχέση έχει με τις ανάγκες των ποδηλατών που ζητούν επιμόνως κατάλληλες υποδομές για να χρησιμοποιήσουν το αγαπημένο τους μέσο μέσα στην πόλη. Αναμφισβήτητα όμως είναι σημαντικό που το ποδήλατο καταφέρνει να αποκτήσει έναν ρόλο σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής ζωής των Νεοϋορκέζων, το γάμο.  Εξάλλου, η μόδα λειτουργεί βοηθητικά, πολλές φορές στη γνωριμία και την εξοικείωση με πράγματα και δραστηριότητες που παλαιότερα δεν είχαν καμία θέση στη ζωή μας. Ίσως αυτό συμβεί και με τη χρήση του ποδηλάτου σε αυτή τη μεγαλούπολη της Αμερικής, που «εισβάλλει» με διαφορετικό τρόπο στις ζωές των κατοίκων της.

Πηγή:bncycling.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.