Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2015: χρονόμετρο Φασόη, αντοχή Μηλάκη

1044 views Leave a comment

Με την ατομική χρονομέτρηση άνοιξε την Παρασκευή, στο Ναύπλιο, η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δρόμου ανδρών, νέων ανδρών και γυναικών.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στον επαρχιακό δρόμο Ναυπλίου – Αρχαίου Χώρου Μυκηνών με τις γυναίκες να κάνουν μία στροφή των 20 χλμ.

Η Βαρβάρα Φασόη ανακυρήχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ατομική χρονομέτρηση αφού πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 27.30 μπροστά από την Ελένη Μιχαλίτσα – Τσαβαρή (2η) με χρόνο 27.50 και 3η η Αρκούδη -Βαφέα Αγγελική με χρόνο 29,3. Συντζανάκη, Τσεσμετζίδου και Πρίντεζη έκλεισαν την 6άδα. Στις Νέες γυναίκες, Πρωταθλήτρια είναι η Κωνσταντίνα Λεπενιώτη με χρόνο 32.52.

Γυναίκες

1. Βαρβάρα Φασόη (Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.Χ.) 27:30

2. Ελένη Μιχαλίτσα Τσάβαρη (Π.Σ.ΡΟΔΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) 27:51

3. Αγγελική Αρκούδη-Βαφέα (Ο.Φ.Ν. ΙΩΝΙΑΣ) 29:30

4. Κωνσταντίνα Συντζανάκη (Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ) 29:32:122

5. Δέσποινα Τσεσμετζίδου (Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ) 29:32:693

6. Χριστίνα Πρίντεζη (ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ) 29:37

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τον αγώνα αντοχής  115 χιλιομέτρων στις γυναίκες όπου συμμετείχαν 30 αθλήτριες.

Η προεκκίνηση έγινε από την Πλατεία Φιλελλήνων στις 08:30 και ο τερματισμός  στον ίδιο χώρο, πέντε ώρες αργότερα (13:30). Ήταν ένας δυνατός αγώνας χωρίς παρατεταμένα υψομετρικά αλλά με ένα αρκετά σκληρό κομμάτι. Οι δυνατότεροι Έλληνες αθλητές συναγωνίστηκαν προσπαθώντας να εφαρμόσουν τακτικές ομάδων και να ξεχωρίσουν προκειμένου να διακριθούν στο σημαντικότερο αγώνα της φετινής χρονιάς.

antoxi20151

Στον αγώνα 115 χλμ των γυναικών, οι αθλήτριες ήταν στην αρχή διστακτικές με την Βασιλική Βουτζαλή (Αλφα Περιστερίου) να φεύγει στο ξεκόλλημα για ένα γύρο , μετά όμως το γκρουπ ανέβασε το ρυθμό του και έφτασε την αθλήτρια. Πηγαίνοντας στον τελευταίο γύρο μαζί το πρώτο γκρούπ έσπασε με 5 αθλήτριες να ξεχωρίζουν και να πηγαίνουν στο σπριντ.
Πρωταθλήτρια Ελλάδος στέφθηκε η 24χρονη (αθλήτρια του Π.Ο. Τρίπολης) Ηρώ Μηλάκη, αφού κέρδισε τις Βαρβάρα Φασόη (Ολυμπιακός ΠΧ), Ελένη Μιχαλίτσα Τσαβαρή (Μεσόγειος), Κωνσταντίνα Συντζανάκη (Τάλως) και Βασιλική Γαραγάνη (Θράκας Ιππέας) που ακολούθησαν.

antoxi2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.