Mουδιασμένα δαχτυλάκια και πατούσες που καίνε?

1021 views Leave a comment
Το μούδιασμα στα δάχτυλα των ποδιών είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ποδηλάτες και όλοι λίγο πολύ την έχουμε βιώσει.
Το μούδιασμα αυτό, ή κάψιμο αναλόγως πώς το ερμηνεύει ο καθένας, προκαλείται από την πίεση που ασκείται στα νεύρα ανάμεσα στα μετατάρσια (5 μικρά οστά που ξεκινάνε από την περιοχή της καμάρας και καταλήγουν στις φάλαγγες των δακτύλων).
Η πίεση αυτή που ταλαιπωρεί τους ποδηλάτες προέρχεται από τα πολύ σφιχτά παπούτσια, τις δονήσεις του δρόμου και την πολύ ανηφόρα!
Αναβάτες με μεγάλη καμάρα, καθώς και αθλητές που κάνουν πολύωρες προπονήσεις, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφού η πίεση στα μετατάρσια είναι πολύ υψηλή και πολύωρη.
 Έξι απλοί τρόποι για να ανακουφίσετε τις πατούσες σας.


1. Μετακινείστε τη δέστρα του παπουτσιού σας 2 με 3 χιλιοστά πιο πίσω
2. Χαλαρώστε τα λουράκια του παπουτσιού σας
3. Αλλάξτε σόλα παπουτσιού αν αυτή που έχετε δεν είναι στο σωστό μέγεθος. Ιδανικά παραγγείλετε
μία ειδική που να ταιριάζει στο δικό σας πόδι.
4. Χρησιμοποιείστε κάλτσες στο σωστό μέγεθος
5. Επιθεωρείστε σχολαστικά το παπούτσι σας για τυχόν ξηλωμένες ραφές ή ελαττωματικά πιαστράκια που πιέζουν την πάνω επιφάνεια του ποδιού.
6. Αντικαταστήστε τα παλιά σας παπούτσια με ένα ζευγάρι που είναι πιο φαρδύ στο μπροστινό μέρος ή φαρδύνετε λίγο τα δικά σας σε έναν τσαγκάρη.

Πηγή:cyclingsantorini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.