Αερόσακος για ποδηλάτες!

1179 views Leave a comment

Οι Σουηδές Anna Haupt και Terese Alstin δημιούργησαν το «Hövding», τον αερόσακο για ποδηλάτες που θα προστατεύσει το κεφάλι από τυχαία πτώση ή σύγκρουση με κάποιο αυτοκίνητο. Ο αερόσακος φουσκώνει με Ήλιον ενώ οι αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για να δώσουν την εντολή ενεργοποίησης είναι ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο. Έτσι, όταν οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται απότομη πτώση ενεργοποιούν τον αερόσακο που βρίσκεται καλά κρυμμένος στον γιακά. Σε όλες τις φωτογραφίες που θα δείτε στην συνέχεια οι ποδηλάτισσες φορούν κράνος, έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται αφού έχει σχήμα κουκούλας και περικλύει όλο το κεφάλι. Το αέριο που φουσκώνει τον αερόσακο είναι τοποθετημένο σε μια θήκη στην πλάτη του κολάρου του ποδηλάτη. Ο αερόσακος ενεργοποιείται από τους αισθητήρες  που εντοπίζουν τις ανώμαλες κινήσεις του ποδηλάτη σε περίπτωση ατυχήματος.

Το video με τα crash test που ακολουθεί φανερώνει ξεκάθαρα την χρησιμότητα του στις ποδηλάτισσες που θέλουν να είναι και να φαίνονται ομορφοντυμένες…

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.