Mio Link Velo: παλμογράφος καρπού!

1852 views Leave a comment

Το καινούριο μου gadget είναι ο παλμογράφος Mio Link Velo. Η επιλογή αυτή τη φορά ήταν στοχευμένη προκειμένου να απαλλαγώ από την κλασική ζώνη στήθους του πλαμογράφου μου. Το Mio Velo φοριέται στον καρπό σαν ρολόι.
Η ανάγκη τόσα χρόνια να παρακολουθήσω τους παλμούς μου κατά την προπόνηση ήταν άρικτα συνδεδεμένη με την υποχρέωση να ζώνομαι με έναν ιμάντα στο στήθος, σαν το λουρί που δίνει υπόσχεση εξόδου στους τετράποδους φίλους μας. Δεν ξεχνώ φυσικά τη δυσφορία που ένιωθα κάθε φορά που η ζώνη γλιστρούσε και άλλαζε θέση μέχρι να χάσει ο αισθητήρας τελικά την επαφή. Και στις γυναίκες ειδικά αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συνθησμένο.
Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεσαι με το ποδήλατό σου ανάμεσα στα δέντρα, σε όμορφα μονοπάτια και ενώ έχεις δώσει όλη την αυτοσυγκέντρωσή σου ώστε να μη συμβεί το απρόσμενο, η ζώνη να αρχίζει να ολισθαίνει από τις αναταράξεις προς τα κάτω ακολουθώντας τη δική της πορεία, χωρίς καθόλου να συμμερίζεται την αγωνία σου. Εκείνη τη στιγμή άραγε υπάρχει δίλημμα: το τιμόνι ή τη ζώνη; Όχι φυσικά, κρατάς σφικτά το τιμόνι και αφήνεις όλα τα άλλα να περιμένουν.
Το ίδιο ενοχλητική η ζώνη είναι και στο τρέξιμο. Με τα πρώτα κιόλας βήματα, μετατοπίζεται. Λόγω της ανατομίας μας δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θέση που μπορεί να τοποθετηθεί η ζώνη ώστε να έχει παλμό. Έστω και λίγο αν μετακινηθεί από τη θέση της, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης, καλύτερα να την βγάλεις παρά να τη διορθώνεις διαρκώς.
Το Mio Velo με τον αισθητήρα στον καρπό κάλυψε την ανάγκη μου και μου έδωσε την ευκαιρία να απολαμβάνω ακόμα περισσότερο τις προπονήσεις. Επίσης πολύ χρήσιμο είναι και το χρωματιστό led που έχει επάνω του και ανάλογα με το χρώμα του καταλαβαίνεις σε ποια προπονητική ζώνη βρίσκεσαι. Με το κινητό συνδέεται μέσω bluetooth ενώ με τους υπολογιστές ποδηλάτων μέσω του πρωτοκόλλου ANT+.

Στη λειτουργία του τώρα. Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα κάνει ακριβώς αυτό που λέει. Πέρα από την ευκολία χρήσης του, είναι και αρκετά ακριβείς οι μετρήσεις του, συγκρινόμενο με την κανονική ζώνη του παλμογράφου μου. Η μπαταρία του διαρκεί γύρω στις 6.30 ώρες (οπότε ανάλογα με τη προπόνηση θέλει φόρτιση σε κάθε δύο προπονήσεις). Το υλικό που είναι φτιαγμένο το λουράκι φαίνεται αρκετά ανθεκτικό ενώ το βάρος του είναι τόσο μικρό που δεν καταλαβαίνεις ότι το φοράς.

A, βγαίνει και σε διάφορα χρώματα 🙂

Περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του  Mio Velo και το κόστος του στη σελίδα http://www.ulegend.gr/mio-link-velo-cycling-heart-rate-wristband.html

mio-link-splash

miolinkvelo1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.