Η γυμναστική «ασκεί» και το μυαλό των γυναικών

656 views Leave a comment

Oι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών που κάνουν μία ή δύο ώρες προπόνηση για δύναμη την εβδομάδα, αποδίδουν καλύτερα στα τεστ δεξιοτήτων που αφορούν τον προγραμματισμό και τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας χώρισαν 155 γυναίκες σε δύο ομάδες, η μία εκ των οποίων έκανε προπόνηση με βαράκια και με μηχανήματα αντίστασης στο γυμναστήριο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και η άλλη ασκήσεις ισορροπίας και βελτίωσης του μυϊκού τόνου.

Έναν χρόνο αργότερα, οι εθελόντριες που έκαναν βάρη και ασκήσεις αντίστασης παρουσίασαν βελτίωση κατά 10,9% έως 12,6% στα τεστ δεξιοτήτων, ενώ όσες έκαναν ασκήσεις ισορροπίας και μυϊκού τόνου παρουσίασαν μικρή μείωση στις επιδόσεις τους- κατά 0,5%.

Οι γυναίκες που είχαν αυξήσει τη μυϊκή τους δύναμη με τα βάρη είχαν βελτιωθεί κυρίως στην ικανότητα λήψης αποφάσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στην εστίαση της προσοχής τους σε αντικείμενα, παρά την ύπαρξη ερεθισμάτων που θα μπορούσαν να την αποσπάσουν.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Αrchives of Ιnternal Μedicine», οι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών σπανίως κάνουν ασκήσεις για δύναμη, παρ΄ ότι αυτές ευνοούν την υγεία των οστών και αντισταθμίζουν την απώλεια της μυϊκής μάζας που μοιραία επέρχεται με την ηλικία.

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.