Μαραθώνιος αγώνας ορεινού ποδηλάτου στον γύρο των Τζουμέρκων

1237 views Leave a comment

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, διοργανώνουν μαραθώνιο αγώνα ορεινού ποδηλάτου στον γύρο των Τζουμέρκων.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουν και να καθιερώσουν έναν ιδιαίτερο αγώνα ποδηλάτου, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

Για τους αθλητές του μαραθωνίου η συνολική διαδρομή του αγώνα είναι 84,9 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι.

Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής είναι 730 μ και το μεγαλύτερο 1.850 μ. με σύνολο θετικής υψομετρικής διαφοράς 2.750 μ

Για όσους δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στον μαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας 25 χλμ. ο οποίος θα ακολουθήσει ένα μέρος της μεγάλης διαδρομής.

Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό.

Παράλληλα με τους αγώνες θα γίνουν και οι ακόλουθες δράσεις:

 • Μουσική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου

 • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

 • Προβολή τοπικών προϊόντων

Πρόγραμμα

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

 • 1οςTzoumerka Bike marathon, 85 χλμ

 • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

 • Προβολή τοπικών προϊόντων

 • Μουσική εκδήλωση

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

 • TzoumerkaBike, ~ 25 χλμ

 • Παιδικοί αγώνες

 • Αγώνες δεξιοτεχνίας

 • Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

 • Προβολή τοπικών προϊόντων

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του 1ου TzoumerkaBikeMarathon θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Βουργαρέλι και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό. Η εκκίνηση του TzoumerkaBike θα γίνει στα Πράμαντα και ο τερματισμός επίσης στο Δασικό Χωριό.

Περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή του αγώνα, θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Η διαδρομή είναι απαιτητική και τεχνικά δύσκολη σε μερικά σημεία,. Με φροντίδα της διοργάνωσης θα υπάρχουν σημεία ανεφοδιασμού και ελέγχου των αθλητών, σημεία τεχνικής υποστήριξης των ποδηλάτων κατά την διάρκεια του αγώνα, και ενδείξεις χιλιομετρικών αποστάσεων. Σε περίπτωση αδυναμίας συνέχισης του αγώνα θα υπάρχουν δύο σημεία όπου η διοργάνωση θα μεταφέρει τους αθλητές στο Δασικό Χωριό.

Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει με οικολογικό τρόπο και με μη μόνιμα σημάδια τα οποία θα αφαιρεθούν μετά τον αγώνα, επιδιώκοντας να μην επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο την αισθητική του περιβάλλοντος σε όλη τη διαδρομή του.

Ο αγώνας είναι ΟΡΕN και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών. Εκτός από την πληροφόρηση που θα έχετε σχετικά με την διαδρομή μέσω του διαδικτύου, θα γίνει και τεχνική ενημέρωση πριν την εκκίνηση.

Θα γίνει ομαδική ασφάλιση των αθλητών που θα συμμετέχουν στο διήμερο των αγώνων. Για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν εγκαίρως μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Τεχνικός σύμβουλος του αγώνα είναι ο αθλητής αγώνων Κώστας Σταμούλης.

Υποστήριξη στη διοργάνωση του αγώνα θα προσφέρουν το περιοδικό Mbike, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κτιστάδων, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεοδωριάνων «Οι Ορεινοί», οι Γαμιστεροί Αρτινοί Ποδηλάτες, και άλλοι.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Χρήστος Λάμπρης, 2685031791, 6974754952

www.tzoumerkabike.gr, info@tzoumerkabike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.